Itàlia autoritza evacuar huit persones de l'Open Arms que necessitaven "assistència urgent"

Òscar Camps acusa la vicepresidenta espanyola en funcions, Carmen Calvo, de voler "confondre" l'opinió pública en insinuar que l'ONG hauria rebutjat desembarcar a Malta dies enrere
20 agost 2019 10:39h
Aquest dimarts es compleixen ja 19 dies sense port. Imatge del 15 d'agost a bord de l'embarcació. / OPEN ARMS

BARCELONA. Itàlia ha autoritzat evacuar a Lampedusa huit migrants de l'Open Arms que necessitaven assistència urgent, a més d'un acompanyant de l'ONG. "La situació a bord es complica cada minut. Qui no vulga veure la situació insostenible és que és incapaç de sentir empatia pel dolor alié", va piular el compte oficial de l'ONG aquest dilluns a la nit, després d'una jornada de retrets entre Espanya, Itàlia i la mateixa organització

En aquest sentit, el director d'Open Arms, Òscar Camps, acusa la vicepresidenta espanyola en funcions, Carmen Calvo, de voler "confondre" l'opinió pública en insinuar que l'ONG hauria rebutjat desembarcar a Malta dies enrere: "El buc no ha rebutjat mai anar a Malta", assegura. Camps ha explicat en un fil a Twitter que les autoritats malteses han denegat l'accés del buc en dues ocasions.

Camps explica que la prioritat d'Open Arms és la "seguretat" de les persones rescatades i la tripulació: "La tensió a bord és insuportable com per navegar cinc dies més a Algesires (primera oferta). Tampoc podem afrontar un viatge de 600 milles (3 dies) fins a les Balears en les condicions en què ens trobem".

El director de l'ONG demana a la vicepresidenta espanyola que deixe de preguntar què necessita Open Arms i es pregunte "què necessiten les 107 persones que fa 18 dies que estan amuntegades a coberta". Aquest dimarts es compleixen ja 19 dies sense port.

next