Economia concedeix ajudes per a la compra de vehicles elèctrics i per als híbrids endollables

Les aportacions ascendeixen a 5.500 euros en el cas dels cotxes que funcionen exclusivament amb energia elèctrica i a 2.600 euros en el dels híbrids
23 agost 2019 11:47h
L'objectiu d'aquestes ajudes és incentivar la compra de vehicles que utilitzen energies alternatives a les convencionals. / IMATGE D'ARXIU EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, a través d'Ivace Energia, atorgarà ajudes econòmiques de 5.500 euros per a particulars i entitats que adquirisquen vehicles elèctrics purs i de 2.600 euros per als híbrids endollables.

Aquestes ajudes d'Ivace Energia s'emmarquen en el Pla Moves, amb fons procedents del Fons Nacional d'Eficiència Energètica. Aquest està constituït amb aportacions procedents de la tarifa elèctrica, és a dir, els consumidors, i està creat a instàncies de la Unió Europea perquè els estats contribuïsquen a la transició energètica.

Segons un comunicat de la Generalitat, l'objectiu d'aquestes ajudes és incentivar la compra de vehicles que utilitzen energies alternatives a les convencionals, especialment els elèctrics, per a disminuir les emissions de gasos contaminants i millorar la qualitat de l'aire.

La directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha explicat que el sector transport "és el de major consum energètic" i, que la major part d'aquest consum prové del petroli. Per això, ha ressaltat que és fonamental "dur a terme polítiques actives per a fomentar un tipus de mobilitat més sostenible".

Aquestes ajudes compten amb un pressupost per a 2019 de 2,38 milions d'euros. Per a accedir a elles, les persones, empreses i entitats interessades han de posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa; aquests seran els qui tramitaran telemàticament les ajudes. Fins al moment, un total de 68 concessionaris s'han adherit a aquesta iniciativa.

Tipus d'ajudes

Poden beneficiar-se de les ajudes tant particulars com les entitats i les empreses. Quant a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicles. Per als turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats, les ajudes ascendeixen a 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i a 2.600 euros per a híbrids endollables. En el cas de les pimes, aquestes ajudes són de 4.000 i 2.300 euros, respectivament.

Les ajudes per a l'adquisició de motocicletes elèctriques pures és de 750 euros, tant per a pimes, particulars i entitats, i de 700 euros per a les grans empreses. Per a furgonetes i camions, les ajudes van des dels 4.000 als 15.000 euros.

next