El Jardí del Túria tindrà quatre nous banys públics per a "donar resposta a la demanda ciutadana"

Per al disseny dels mòduls s'ha comptat amb la participació del Col·legi Territorial d'Arquitectes de València mitjançant un concurs d'idees en el qual s'ha tingut en compte la integració paisatgística dels lavabos amb l'entorn
7 desembre 2019 12:30h
El projecte guanyador del concurs d'idees, premiat amb 2.000 euros, va ser el presentat per les arquitectes Marina Bernardo i Isabel Señer, amb el nom 'Entre troncs'. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA (EP). L'Ajuntament de València, a través de l'Organisme Autònom Municipal (OAM) de Parcs i Jardins, té previst començar aquest dilluns les obres de construcció de quatre nous banys públics al Jardí del Túria per a "donar resposta a la demanda ciutadana".

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que aquesta actuació "dona resposta a una demanda ciutadana recurrent en el llit del Túria". Així, el consistori invertirà 366.665 euros per a habilitar aquestes noves instal·lacions que disposaran, a més, d'un servei de vigilància, neteja i manteniment per part de l'OAM.

El Jardí del Túria és el parc "més visitat de la ciutat", amb quasi nou quilòmetres de longitud. El projecte forma part dels pressuposts participatius i contempla la instal·lació de sis nous punts de serveis públics –quatre de nova planta i dues en instal·lacions rehabilitades que ja existien–. "Arribem així a l'objectiu de disposar al Jardí del Túria d'un bany públic cada 1.200 metres", ha assenyalat Campillo.

Enguany ja es van inaugurar dos dels nous banys públics, amb la rehabilitació d'uns antics serveis situats enfront del Palau de la Música (Tram XI) i d'un quiosc que estava tancat després de patir un incendi, segons ha explicat el consistori en un comunicat.

Els quatre banys que ara es construiran són de nova planta i s'instal·laran en els trams IV, VI, VII i XVI del Jardí del Túria. Per al disseny d'aquests quatre mòduls s'ha comptat amb la participació del Col·legi Territorial d'Arquitectes de València mitjançant un concurs d'idees en el qual s'ha tingut en compte la integració paisatgística dels banys amb l'entorn del jardí.

El projecte guanyador del concurs d'idees, premiat amb 2.000 euros, va ser el presentat per les arquitectes Marina Bernardo i Isabel Señer, amb el nom 'Entre troncs'. Es tracta d'un mòdul comú obert per dalt per a facilitar la ventilació, amb cabines tancades individuals per als vàters, i envoltat per estrets pilars verticals que permeten veure a través i reforçar la seguretat dels usuaris. Amb aquesta estructura es permet que entre l'aire i les olors del jardí, i s'hi podran enfilar les plantes.

Campillo ha destacat "l'ús de materials sostenibles i antivandàlics, de fàcil manteniment", així com "l'accessibilitat" per als diferents usuaris, com ara infants, ciclistes i persones amb mobilitat reduïda.

El vicealcalde ha explicat que del projecte "es va valorar especialment la funcionalitat de la proposta i la transparència dels elements, garantint tant el manteniment com la seua integració en l'entorn, a més de la seua flexibilitat d'adaptar-se a futurs emplaçaments".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next