Rosa Serrano, Jaume Pérez Montaner i la Societat Coral el Micalet, guardonats amb els Premis Plaça 2019

Els premis s'entregaran en un sopar literari el 30 d'octubre
15 octubre 2019 18:52h
La Plaça del Llibre de València se celebrarà del 30 d'octubre al 3 de novembre. PLAÇA DEL LLIBRE

VALÈNCIA. L'escriptor Jaume Pérez Montaner, l'editora Rosa Serrano i la Societat Coral el Micalet són els guardonats amb els Premis Plaça 2019, que formen part de la programació d'activitats de la Plaça del Llibre de València, que se celebrarà del 30 d'octubre al 3 de novembre. Les distincions reconeixen la carrera literària d'un autor o autora en llengua pròpia; la tasca de difusió de la cultura valenciana, i el reconeixement a la millor trajectòria editorial, expliquen els responsables del certamen en un comunicat.

En concret, la Plaça del Llibre ha decidit atorgar el Premi d'Honor 2019 a la Trajectòria Literària a l'escriptor Jaume Pérez-Montaner, "per la importància i l'exemplaritat de la seua tasca intel·lectual i per haver contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural" del País Valencià", apunta Gemma Pasqual i Escrivà, vicepresidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana al País Valencià. 

"Editora incansable i lectora voraç"

Per la seua banda, el Premi a la Trajectòria Vital serà per a l'editora, escriptora i articulista Rosa Serrano, qui ha format part del Consell Valencià de Cultura i ha liderat l'Associació d'Editors del País Valencià en diferents ocasions. A més, Serrano ha rebut l'Alta Distinció 2019 de la Generalitat, i s'ha convertit així en la primera editora a aconseguir aquest guardó.

Finalment, el guardó a la Difusió de la Cultura Valenciana d'aquesta edició és per a la Societat Coral El Micalet, "una entitat cultural més que centenària de la ciutat de València. És més que notòria l'experiència dels anys de treball associatiu que porten al darrere", apunta Toni Gisbert, secretari d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Sopar literari

El lliurament dels guardons d'aquesta edició tindrà lloc el 30 d'octubre, a partir de les 21.15 hores, al Centre Cultural Octubre (carrer Sant Ferran, 12), i anirà seguit del tradicional sopar literari, obert a totes aquelles persones que hi desitgen assistir. Els premiats rebran una escultura ceràmica creada per Cristina Gurman Traver que representa un llibre i que l'artista crea de manera altruista per als guardonats de la Plaça del Llibre.

Aquests guardons van nàixer el 2014 com un reconeixement a la promoció del llibre i la literatura, en l'àmbit de la creació individual i en el de la difusió de les obres escrites en valencià. Les edicions anteriors del Premi Plaça han recaigut en Joan Francesc Mira i els Sopars Estellés (2014), Jaume Cabré i Escola Valenciana (2015), Maria Antònia Oliver i l'Associació de Bibliotecàries i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la CV (2016), Marc Granell i Capella de Ministers (2017), i Isabel-Clara Simó i el programa Plaerdemavida (2018).

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next