La Junta Electoral Central rectifica i admet que Puigdemont, Comín i Ponsatí poden concórrer a les europees

La decisió s'ha pres després que el TC no haja admés els recursos del PP i Cs contra les resolucions judicials que donaven la raó als tres candidats
9 maig 2019 19:12h
Puigdemont, Ponsatí i Comín junt amb els candidats que els anaven a substituir en la llista europea de Junts per Catalunya en una roda de premsa celebrada el passat 4 de maig. / ACN

MADRID. La Junta Electoral Central (JEC) ha rectificat la postura inicial i ha admés ara que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí poden concórrer a les eleccions europees, la campanya per a les quals comença aquesta mitjanit coincidint amb els comicis locals. La JEC té en compte les resolucions favorables a aquesta posició dels tribunals contenciosos administratius als quals els tres van recórrer la decisió inicial de vetar-los. La Junta també subratlla que el Tribunal Constitucional (TC) no ha admés a tràmit els recursos d'empara a les resolucions dels contenciosos administratius formulats per Cs i el PP. Així, la JEC resol que Puigdemont, Comín i Ponsatí puguen presentar-se com a números 1, 2 i 3 de la candidatura Lliures per Europa (Junts).

D'aquesta manera acaba la polèmica iniciada per la JEC quan va decidir vetar els tres candidats en una resolució que va comptar amb quatre vots particulars. Tots tres van recórrer la resolució a diferents tribunals contenciosos administratius i, en un primer moment, la Fiscalia ja es va mostrar partidària que sí es pogueren presentar.

Els contenciosos, però, van traslladar la qüestió al Tribunal Suprem, que els la va retornar en considerar-se competent en la qüestió, però subratllant que, si ho fora, optaria a deixar-los presentar-se. Després d'això, els tres tribunals del contenciós administratiu van decidir donar la raó als recurrents i tombar la decisió inicial de la JEC.

Ciutadans i el PP van reaccionar a aquesta decisió recorrent-la davant del Tribunal Constitucional, que aquest matí ha decidit no admetre els recursos a tràmit. Ara, la Junta Electoral tanca el cercle rectificant la decisió inicial i admetent que Puigdemont, Comín i Ponsatí poden presentar-se a les eleccions europees.

next