Joan Lerma, Josefina Bueno, Alberto Fabra, Carles Mulet i Emilio Argüeso, representants valencians al Senat

El descens de població al País Valencià ha suposat la pèrdua d'un senador territorial
14 juny 2019 17:05h
Una vegada siguen triats, seran proclamats i el president de les Corts, Enric Morera, informarà la Presidència del Senat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Els expresidents valencians Joan Lerma (PSPV) i Alberto Fabra (PP) i l'exsenador Carles Mulet (Compromís) han sigut proposats pels seus respectius grups per a repetir com a senadors per designació autonòmica. Són tres dels cinc noms plantejats, als quals se sumen els de Josefina Bueno –directora general d'Universitats–, també per part dels socialistes, i el d'Emilio Argüeso –secretari d'Organització de Ciutadans al País Valencià–.

Aquesta legislatura, en virtut dels resultats de les eleccions autonòmiques del passat 28 d'abril, li corresponen al PSPV dos senadors, mentre que el PP, Compromís i Ciutadans poden nomenar un cadascun. Un total de cinc senadors territorials, un menys que en la passada legislatura a causa del descens de la població.

Al juliol del 2015 les Corts van designar per a eixes sis butaques al Senat Alberto Fabra i Rita Barberá (PP); Joan Lerma (PSPV); Carles Mulet (Compromís); Luis Crisol (Ciutadans), i Pilar Lima (Podemos).

Una vegada tancat el termini perquè els grups plantejaren les seues propostes, el parlament autonòmic ha fet públics els seus noms, i també els dels seus suplents: Antonio Clemente (PP), Dolors Pérez (Compromís), Luis Crisol (Ciutadans), María Luisa Navarro –per Lerma– i Vicent Gil –per Bueno–, en el cas del PSPV.

Així, prossegueix el tràmit per a, d'acord amb la llei de designació de senadors en representació del País Valencià, poder nomenar-los i que s'incorporen a la cambra alta, que es va constituir sense ells per la coincidència d'eleccions generals i autonòmiques.

Ara, haurà de convocar-se la Comissió d'Estatut dels Diputats i les Diputades, que haurà d'emetre un dictamen favorable després d'estudiar les candidatures i que hauria de convocar també un ple extraordinari per a l'elecció.

Una vegada siguen triats, seran proclamats i el president de les Corts, Enric Morera, informarà la Presidència del Senat expedint les corresponents credencials per a la seua acreditació davant aquesta cambra.

next