Joan Ribó, investit alcalde de València

El candidat de Compromís rep el vot favorable de 17 regidors 
15 juny 2019 11:23h
Ribó revalida el càrrec davant els candidats de Cs, PP i Vox. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El candidat de Compromís a l'Alcaldia de València, Joan Ribó, ha sigut investit alcalde de la ciutat després de rebre els vots favorables de la coalició i del PSPV durant el ple de constitució de la corporació municipal, celebrat, aquest dissabte, 15 de juny (fotogaleria).

Després de constituir-se la Mesa d'edat a les 10.30 hores d'aquest dissabte, els 33 regidors que integren la corporació municipal han jurat i promés el càrrec. D'aquesta manera, ha quedat constituïda la nova corporació per als propers quatre anys. En aquest sentit, han destacat les al·lusions al "benestar dels veïns i els animals que viuen entre nosaltres", que ha citat la fins a aquest dissabte regidora de Cultura i Patrimoni, Glòria Tello, o la invitació a governar pensant "en els bojos que pensen que poden canviar el món i ho fan", com ha verbalitzat el regidor Carlos Galiana. També el regidor de mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha promés fer "una ciutat més amable" durant aquesta legislatura.

Pel que fa a Vox, els dos regidors electes han repetit la fórmula de jurament que van utilitzar els diputats de la formació d'ultradreta a les Corts: "Per Espanya".

Candidatures

Una vegada constituïda la corporació s'han registrat les candidatures a l'Alcaldia. S'han recollit quatre propostes: Joan Ribó, per Compromís; María José Català, pel PP; Fernando Giner, per Ciutadans, i José Gosábez, per Vox. El PSPV ha renunciat a presentar cap candidat, ja que, segons l'acord tancat entre Compromís i els socialistes, el grup liderat per Sandra Gómez donaria suport a la investidura del cap de llista de Compromís.

Investidura

Joan Ribó s'ha imposat als altres tres candidats a l'Alcaldia després de rebre 17 vots favorables –els de Compromís i el PSPV– davant dels huit vots obtinguts per María José Català, els sis de Fernando Giner i els dos de Vox.

next