Joan Ribó repetiria com a alcalde segons el CIS

L'enquesta pronostica una àmplia majoria de l'esquerra a la ciutat de València
9 maig 2019 14:08h
La suma del partit liderat per Joan Ribó més els socialistes i Unides Podem-EUPV dona entre 18 i 22 regidors. / DLV

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València seguirà en mans de l'esquerra després de les eleccions del 26M, segons la macroenquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publicada aquest dijous.

Així, Compromís guanyaria les eleccions municipals a València i els partits del bloc d'esquerres sumarien una àmplia majoria a l'Ajuntament. 

La suma del partit liderat per Joan Ribó més els socialistes i Unides Podem-EUPV dona entre 18 i 22 regidors; és a dir, supera els 17 en què se situa la majoria absoluta. El CIS pronostica entre 9 i 11 regidors per a Compromís; el PSPV en tindria entre 6 i 8, i Unides Podem-EUPV, 3 o 4. D'aquesta manera, es podria reeditar el govern de la Nau.

Pel que fa al bloc de la dreta, el PP seria el més votat, seguit ben a prop per Ciutadans. Pel que fa a Vox, superaria lleugerament el 3%. La 'cuina' de l'enquesta dona 6 o 7 regidors al PP; els mateixos, a Ciutadans, i 1 o 2 a Vox. Així doncs, en el cas més optimista per a aquestes formacions, traurien 16 regidors i, per tant, no podrien governar.

El sondeig es va realitzar entre el 21 de març i el 23 d'abril, és a dir, abans de les eleccions generals. Es van fer 479 entrevistes a la ciutat de València, amb un marge d'error del 4,6%.

Anar a votar

El sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques assenyala també que, a la pregunta de si pensen anar a votar en les pròximes eleccions municipals, el 88,1% dels votants de València afirma que ho farà amb tota seguretat; el 4,8% diu que probablement sí, i l'1,5%, probablement no. A aquests se suma un 4% que respon que no acudirà a les urnes amb tota seguretat i un 1,7% que encara no ho té decidit.

D'altra banda, preguntats per si ja tenen decidit el seu vot, la majoria dels electors de València indiquen que sí, enfront d'un 27,9% que apunta que no; un 0,2% que no ho sap, i un 2,2% que no contesta.

next