Un joc de taula ensenya a l'alumnat de primària i secundària la dinàmica de les eleccions i els pactes

El projecte e-lecciones generales és una iniciativa sense ànim de lucre que es finançarà mitjançant micromecenatge en la plataforma Verkami
7 novembre 2019 18:45h
L'objectiu del joc és explicar a l'estudiantat com es distribueixen els escons entre les diferents circumscripcions electorals, així com la importància de la negociació en un context polític en què la fragmentació del vot planteja com a escenari més probable governs de coalició. / VERKAMI

VALÈNCIA (EFE). El 'laboratori d'idees' valencià Sanserif ha presentat el joc de taula e-lecciones generales, que pretén ensenyar a l'alumnat de primària i secundària com funcionen les campanyes electorals i els pactes, així com la distribució d'escons del Congrés.

Per als creadors, l'objectiu del joc és explicar a l'estudiantat com es distribueixen els escons entre les diferents circumscripcions electorals, així com la importància de la negociació en un context polític en què la fragmentació del vot planteja com a escenari més probable governs de coalició.

Amb aquest joc s'intenta acostar a l'estudiantat conceptes com ara jornada de reflexió, escrutini, comissió d'investigació, així com la necessitat de pactes postelectorals per a aconseguir una majoria suficient.

El treball de Sanserif està basat en la filosofia educativa de l'ús de mecàniques de joc en entorns no lúdics amb la finalitat de potenciar la concentració, l'esforç i altres valors positius comuns als jocs entre els estudiants.

El joc no se centra només en el procés electoral i la distribució d'escons, sinó que fomenta la capacitat dialèctica, el pensament estratègic i el maneig de càlcul bàsic, i crea un escenari clàssic per a la presa de decisions i la resolució de conflictes.

El projecte e-lecciones generales és una iniciativa sense ànim de lucre que es finançarà mitjançant micromecenatge en la plataforma Verkami per a aconseguir la seua edició i distribució en col·legis i associacions lúdiques.

next