'El Joc de València' converteix la ciutat en un 'Monopoly' que inclou els comerços i els edificis més emblemàtics

El joc de taula, amb edició en valencià i en castellà, es vendrà a partir d'aquest dilluns en llibreries i jogueteries per 27 euros
15 desembre 2019 18:20h
Emiliano García, regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València: "El projecte promociona i projecta a la perfecció la marca València". / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València, Emiliano García, va presentar aquest divendres en roda de premsa 'El Joc de València', una mena de 'Monopoly' per a tota la família que posa en valor els comerços més tradicionals de la ciutat, així com edificis tan emblemàtics com el Micalet, la Llotja de la Seda, el Mercat, l'edifici del Rellotge o la pèrgola de La Marina, entre d'altres. En concret, s'ha fabricat un lot de 5.000 jocs, amb edicions en valencià i en castellà, que es vendran a partir d'aquest dilluns en llibreries i jogueteries per 27 euros.

García va estar acompanyat per Enric Cervera, editor del joc, Romina Chilet, coordinadora, i Virginia Lorente, dissenyadora. Per a García, aquesta iniciativa "promociona i projecta molt bé la marca València". "Hem de felicitar-nos perquè el comerç valencià es veurà reflectit en un joc entranyable per a tots perquè tots i totes hem jugat de xicotets i xicotetes", va manifestar el regidor, i que va detallar que també hi ha "molts comerços tradicionals com Frutas Martínez, que representa el comerç més tradicional i històric de la ciutat".

Per a García, aquesta iniciativa "arriba en un moment important per la Capitalitat Mundial del Disseny del 2022", motiu pel qual vol que servisca "per a posar en valor aquesta capitalitat". "El projecte promociona i projecta a la perfecció la marca València", va assegurar el regidor.

Dels 5.000 jocs fabricats, ja se n'han venut 1.500, segons va dir Enric Cervera, qui va afirmar que el disseny i l'estètica del joc "són espectaculars i actuals, i reflecteixen el que és València perquè els usuaris i les usuàries se senten reconeguts i reconegudes". I va afegir: "Hem pretés buscar la complicitat dels comerços perquè vulguen ser protagonistes, ja que emocionalment estan molt relacionats amb la ciutat; hem posat cara a negocis i empreses que formen part de la vida dels valencians i les valencianes". 

Romina Chilet, coordinadora d''El Joc de València', va assenyalar que "els comerços s'ho han pres com un regal i s'han implicat molt". "És una peça molt bonica que representa l'activitat de la ciutat més enllà dels comerços", va afegir. Finalment, la dissenyadora Virginia Lorente va manifestar que el projecte "reivindica aquesta ciutat, el seu patrimoni, i els comerços i espais que donen identitat pròpia a València".

next