Jorge Rodríguez demana declarar al jutjat per a desmuntar "punt per punt" les acusacions del fiscal i la UDEF

L'expresident de la Diputació de València investigat pels contractes de Divalterra demanarà el sobreseïment de la causa perquè considera que els informes avalen les incorporacions de personal directiu a l'empresa pública
16 abril 2019 19:56h
L'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, junt amb els diputats socialistes el dia de la seua dimissió. / DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'expresident de la Diputació de València i candidat del PSPV a l'Alcaldia d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha trencat el silenci després de conéixer els detalls del sumari del cas Alqueria en el qual està sent investigat per uns presumptes delictes de malversació de fons públics i prevaricació. L'operació Alqueria investiga la contractació de set alts càrrecs en l'empresa pública Divalterra, dependent de la Diputació de València. Unes contractacions que, segons el fiscal i els investigadors, s'haurien realitzat de manera fraudulenta.

En un comunicat del PSPV d'Ontinyent, el candidat a l'alcaldia de la capital de la Vall d'Albaida nega totes les acusacions alhora que considera que els fets investigats no són constitutius de cap delicte. Rodríguez ha anunciat que demanarà a l'instructor declarar "de manera voluntària" al jutjat per a poder aclarir "punt per punt un assumpte que no té cap recorregut judicial".

Jorge Rodríguez ha anunciat, igualment, que demanarà al jutge el sobreseïment de la causa en considerar que, "en el pitjor dels casos, es tracta d'un assumpte merament administratiu". Per al candidat a la reelecció en l'Alcaldia d'Ontinyent "la causa gira entorn dels nomenaments de set alts càrrecs, la legalitat dels quals no solament ve avalada per diversos dels informes emesos, sinó que, a més, la doctrina jurídica i la jurisprudència està del seu costat". Una altra qüestió, afegeix Rodríguez en el comunicat, "és que hi haja opinions jurídiques contraposades. Per descomptat això mai pot ser matèria que haja de tractar el jutjat penal".

El comunicat de Rodríguez segueix: "Tots els alts càrrecs tenien unes funcions determinades, van exercir les seues tasques i van complir amb les seues obligacions, com queda de manifest en els arxius de la Diputació i Divalterra per la qual cosa és una absoluta falsedat que aquests alts càrrecs no treballaren".

Rodríguez assegura que "no se sosté l'acusació de prevaricació i, molt menys, la de malversació de fons". "La conclusió a la qual arribe és que l'actuació policial va ser absolutament desproporcionada. Resulta difícil entendre que s'haja generat una alarma social com la que va provocar l'operatiu policial del passat 27 de juny i que haguérem de passar una nit en el calabós després de les acusacions que hem comprovat en el sumari", lamenta l'expresident de la Diputació.

Sobre el procés judicial, Rodríguez estén l'ombra del dubte: "és difícil d'assumir que es decretara el secret de sumari, que es produïra un nou registre el dia abans de la meua proclamació com a candidat i que se'm comunique el sumari el dia abans de la presentació en els jutjats de les llistes municipals".

Per últim Rodríguez aclareix que en la denúncia "s'al·ludeix a un suposat govern paral·lel per a dirigir Divalterra, quan en realitat el consell d'administració, on estan representats tots els partits, va ser sempre el màxim òrgan de decisió de l'empresa". "Tot això no menyscaba que es feren reunions prèvies a les quals acudien consellers de l'equip de govern de la Diputació, format per quatre partits, per a consensuar la postura de l'equip de govern", conclou el comunicat.

next