Jorge Rodríguez vol que declaren com a testimonis en el cas Alqueria càrrecs del PSPV i Compromís

L'expresident de la Diputació de València demana que siguen citats José Manuel Orengo, Maria Josep Amigó, Concha Andrés, Pablo Seguí, Emili Altur i Josep Bort
23 setembre 2019 11:22h
Rodríguez –investigat en el cas Alqueria per presumptes irregularitats en les contractacions en l'empresa Divalterra– ha sol·licitat que compareguen com a testimonis en la causa diversos representants del PSOE i de Compromís. / EFE

VALÈNCIA. L'expresident socialista de la Diputació de València Jorge Rodríguez –investigat en el cas Alqueria per presumptes irregularitats en les contractacions en l'empresa Divalterra, dependent de la corporació provincial– ha sol·licitat que compareguen com a testimonis en la causa diversos representants del PSOE i de Compromís. Entre ells, es troben qui va ser el seu cap de gabinet en la institució, José Manuel Orengo, o l'actual vicepresidenta i membre de la coalició valencianista, Maria Josep Amigó.

Així figura en un escrit presentat per Rodríguez al jutjat d'instrucció número 9 de València, que s'ocupa d'aquesta causa oberta per suposades irregularitats en la contractació de set alts directius de Divalterra, l'antiga Imelsa.

Qui va ser màxim responsable de la Diputació de València –i actual alcalde d'Ontinyent (la Vall d'Albaida) per La Vall ens Uneix– va ser detingut en el marc d'aquesta investigació per presumpta prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

En la seua sol·licitud, presentada el 17 de setembre i a la qual ha tingut accés Europa Press, la defensa de Rodríguez demana que se cite com a testimonis a José Manuel Orengo, exportaveu del grup socialista a la Diputació i excap de gabinet del mateix Rodríguez. També estan en la llista els exdiputats provincials socialistes Concha Andrés i Pablo Seguí.

Respecte a Compromís, l'expresident demana que declaren Maria Josep Amigó i Xavi Rius –que actualment ocupen la vicepresidència i l'àrea de Cultura, respectivament– i els exdiputats per la coalició Emili Altur i Josep Bort.

next