Muñoz destaca que les eleccions del 2019 situen el PSPV com a primer partit amb 120.000 vots més que el PPCV

El secretari d'Organització dels socialistes qualifica com un "èxit rotund" el cicle electoral iniciat el 28 d'abril i que ha confirmat l'hegemonia socialista el 26 de maig
27 maig 2019 14:12h
El secretari d'Organització del PSPV ha recordat que els socialistes són el partit que més majories absolutes han aconseguit. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. Unes hores després de conéixer els resultats de les eleccions municipals i europees, el secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz, ha assegurat que els comicis del 26 de maig "han sigut un èxit rotund" per als socialistes valencians. El número dos del partit ha recordat en una compareixença davant dels mitjans de comunicació que el PSPV és la força més votada en uns comicis locals després de 28 anys.

"El cicle electoral que va començar el passat 28A, amb el qual es va aconseguir un gran resultat amb Ximo Puig i Pedro Sánchez, es consolida amb el vot europeu i municipal", ha incidit. "Per majories absolutes, per l'increment del nombre de regidors, som un partit que ara mateix trau 120.000 vots al segon partit, el PP", ha puntualitzat.

Muñoz ha recordat que ha sigut el PSPV el partit que més majories absolutes ha obtingut i que ha mantingut les alcaldies de ciutats molt importants i, fins i tot, n'ha reforçat unes altres que ja tenien, com Castelló de la Plana o Elx.

Quant a la ciutat de València, el dirigent socialista ha assenyalat que ha sigut la "força del partit socialista la que ha permés mantindre el govern d'esquerres". "A diferència d'altres llocs com Madrid i Barcelona, on s'han perdut governs de progrés, ací, a València, la força del partit socialista ha fet que es mantinguera la ciutat en mans dels progressistes", ha recordat.

Muñoz ha destacat que en el cas dels resultats de les eleccions europees, el partit socialista ha incrementat 10 punts i 400.000 vots respecte a l'any 2014. En el cas de les municipals, "el partit socialista torna a ser la força hegemònica després de 28 anys, la força més important en tota la Comunitat Valenciana. Hem superat la barrera dels 2.000 regidors".

En aquest sentit, el secretari d'Organització ha subratllat que es tracta d'uns resultats que es veuran reflectits en la configuració de les diputacions, ja que han mantingut la de València. Sobre la de Castelló ha assenyalat que, a falta de les dades oficials del Ministeri de l'Interior, "tot apunta al fet que es recuperaria" a favor dels socialistes.

Per a José Muñoz es tracta d'una "notícia històrica" ja que, tal com ha indicat, "la Diputació de Castelló va ser on es va assentar el poder del PP, especialment de Carlos Fabra". "Per als socialistes que hem estat tant de temps barallant contra aquest model corrupte de fer política també és un triomf històric", ha defensat.

next