Josefa Andrés, proposada pel PSOE per a presidir el Pacte de Toledo, té 174.047 euros en plans de pensions

Andrés serà proposada pel PSOE per a presidir la comissió encarregada de debatre i determinar les recomanacions del Congrés per al sistema públic de pensions
30 juliol 2019 17:45h
Andrés és infermera inspectora de la Conselleria de Sanitat. / IMATGE D'ARXIU 

VALÈNCIA. La socialista Josefa Andrés Barea, proposada pel PSOE per a presidir la Comissió de seguiment i avaluació dels acords del Pacte de Toledo del Congrés, compta amb 174.047,76 euros en plans privats de pensions i 273.296,64 euros en fons d'inversió, segons reflecteix la seua declaració de béns a la cambra baixa.

Andrés serà proposada pel PSOE per a presidir la comissió encarregada de debatre i determinar les recomanacions del Congrés per al sistema públic de pensions el mes vinent de setembre, quan està previst que es constituïsca aquest òrgan.

Funcionària de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana com a infermera inspectora, Barea ha sigut diputada autonòmica i del Parlament Europeu, i en les passades eleccions generals del 28 de maig va ser elegida diputada per la circumscripció de València.

Error en la declaració de bens

La que serà successora de Celia Villalobos en el Pacte de Toledo va presentar la seua declaració de béns i rendes el passat 10 de maig i una modificació de la mateixa un mes més tard, l'11 de juny. En aquesta última no consten els 174.047,64 euros que la diputada va declarar tindre en plans de pensions.

No obstant això, Andrés ha reconegut a Europa Press que compta amb aquests diners en plans de pensions i assegura que la seua absència en la segona declaració es deu a un error del qual ja ha informat perquè siga corregit.

Andrés justifica que va presentar una nova declaració per a incloure la compra d'una nova propietat, una finca rústica a València, l'adquisició de la qual es va formalitzar el passat 23 de maig, dies després de presentar la primera de les declaracions.

next