Josep Lluís Albinyana, cap de llista d'Esquerra Republicana a les Corts Valencianes

El president del Consell preautonòmic encapçalarà la candidatura republicana per la demarcació de Castelló mentre Josep Barberà serà el número u per València i Mikel Forcada, per Alacant
26 març 2019 16:12h
Josep Lluís Albinyana dona el pas perquè "no podia" negar-se a acceptar "l'oferiment d'Esquerra pel que representa i perquè no es pot mirar de costat la defensa de les llibertats democràtiques".

VALÈNCIA. El president del Consell preautonòmic Josep Lluís Albinyana ocuparà el número 1 de la candidatura d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) a les Corts per la demarcació de Castelló. Així ho ha anunciat el partit tot just unes hores després del tancament del termini per a presentar candidatures.

Desprès de molts anys apartat de la política activa però estretament vinculat al valencianisme polític, Albinyana dona el pas perquè, segons explica en un comunicat, "no podia" negar-se a acceptar "l'oferiment d’Esquerra pel que representa i perquè no es pot mirar de costat la defensa de les llibertats democràtiques". "Jo accepte el que em demana Josep Barberà pels valors que representa ERPV i perquè jo no puc mirar de costat", ha declarat Albinyana, qui assegura no capitanejar el projecte sinó "formar part" d'aquest.

El president d'ERPV, Josep Barberà, que serà el cap de llista per la demarcació de València, ha declarat que "per als republicans valencians és un honor que l'única persona que ha practicat el valencianisme polític des de la màxima institució del País Valencià encapçale la candidatura". Per a Barberà, Josep Lluís Albinyana "és un referent polític carregat de coherència i honestedat, valors que avui més que mai cal recuperar".

Pel que fa a la candidatura en la circumscripció d'Alacant, el número u l'ocuparà el professor de la Universitat d'Alacant i president comarcal de l'Alacantí d'ERPV Mikel Forcada.

Eleccions generals

La formació explica en el comunicat, que el 28 d'abril Esquerra Republicana del País Valencià es presentarà també a les eleccions generals. En aquest cas, serà Santi Zorío qui encapçale per Castelló la candidatura al Congrés dels Diputats, mentre que Jaume Ferrà ho farà per València i Patri Minyana, per Alacant.

Pel que fa als caps de llista al Senat, seran Albert Amorós, Vicent Ruiz i Francesc Puchol els números u per Alacant, València i Castelló, respectivament, a la cambra alta.

next