Juan José Ruiz serà el nou rector de la Universitat Miguel Hernández d'Elx

El catedràtic de Genètica s'imposa en les eleccions de la institució acadèmica per quasi el 78% dels vots 
4 abril 2019 12:50h
L'equip que acompanyarà Ruiz incorpora sis dones i set homes. / EFE

ALACANT. El catedràtic de Genètica de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, Juan José Ruiz Martínez, ha guanyat les eleccions a rector amb el 77,69% dels vots enfront de la candidatura de Carlos Pastor Antón, que va rebre el suport del 22,31%.

La Junta Electoral de la UMH ha proclamat de forma provisional el candidat Juan José Ruiz com a nou rector, encara que el nomenament definitiu es realitzarà la setmana vinent, una vegada finalitze el període d'al·legacions, segons han informat fonts de la universitat en un comunicat.

Ruiz és catedràtic de Genètica del Departament de Biologia Aplicada i va ser director de l'Escola Politècnica Superior d'Oriola des del 2004 fins al 2015. Des de llavors ha exercit el càrrec de vicerector d'Infraestructures de la UMH.

Entre els canvis més destacats que pretén implantar destaca la divisió del vicerectorat d'Investigació i Innovació. D'aquesta forma, aposta per crear, d'una banda, el Vicerectorat d'Innovació i, d'un altra, el de Transferència a Intercanvi de Coneixement.

En aquest sentit, vol que la UMH siga una institució "oberta" a la societat il·licitana i fomentar la transferència i l'intercanvi de coneixements.

L'equip que acompanyarà Ruiz en aquesta marxa inclou diversos noms que ja van estar amb el fins ara rector Jesús Tadeo Pastor, però també incorpora diverses cares noves a l'equip, format per sis dones i set homes.

Ruiz es converteix així en el tercer rector de la institució acadèmica il·licitana en els seus 20 anys d'història, després de Jesús Rodríguez i Jesús Tadeo Pastor, que ha esgotat el seu mandat de huit anys.

next