Juan Roig assegura que "no passarà res després de les eleccions" i demana als polítics que actuen "sense tant d'embolic"

El president de Mercadona es defineix com "anticentralista" i assegura que "Espanya és molt més que Madrid"
12 març 2019 16:57h
Juan Roig assegura que la feina dels polítics és "que no hi haja incertesa". / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El president de Mercadona, Juan Roig, ha reclamat aquest dimarts als polítics "d'un costat i de l'altre" que facen les coses "sense tant d'embolic i tanta incertesa". "La societat civil i els empresaris volem les coses clares" i "la incertesa política no és bona", ha subratllat.

Roig s'ha pronunciat en aquests termes durant la presentació de la presentació de resultats de la cadena de supermercats corresponent a l'exercici del 2018 i les seues previsions per a l'any 2019, en ser preguntat per la influència de les pròximes eleccions en l'economia.

Sobre aquest tema, l'empresari valencià ha assenyalat que "no passarà res després de les eleccions ni molt menys", ja que "Espanya és un país molt consolidat". "Votarem, ens n'anirem un poc més a la dreta o un poc més a l'esquerra i ja està. Seguirem tan normal", ha assegurat.

Així, ha realitzat un símil futbolístic: "Uns volen que guanye el Vila-real, uns altres el Barça i uns altres el Madrid, ací el mateix, però al final tots admetem les regles del joc. Home, si guanyara el Vila-real sempre molt millor però com no és possible doncs han de guanyar altres equips. No passarà res", ha insistit.

En tot cas, ha aprofitat per a reclamar als polítics "les coses clares i que no hi haja incertesa". "Ja sé que és difícil però és el seu treball, per a això els triem i per a això els paguem", ha argumentat.

Al seu entendre, "eixe és el seu treball i l'han de fer; el dels empresaris és crear riquesa i el dels polítics, que vegem què passarà en cinc o deu anys a Espanya, que no passarà res, però la incertesa política no és bona i això és difícil perquè ser polític no és una cosa gens fàcil".

"Em preocupa el tema entre Barcelona i Madrid"

De la mateixa manera, preguntat per la situació de Catalunya, Roig ha assenyalat que a ell li "preocupa el tema entre Barcelona i Madrid". "És un problema entre Barcelona i Madrid i les dues parts l'emboliquen molt. Necessitem tranquil·litat i posar-nos tots d'acord, que no és tan difícil si ens oblidem d'altres coses", ha apuntat.

D'altra banda, davant la pròxima obertura de botigues a Porto (Portugal), Roig ha explicat que es considera "molt espanyol i molt anticentralista", per aquest motiu "volia demostrar amb fets que Porto és tan bo com Lisboa; això a Espanya no ho portem molt bé, tots els AVE ixen i tornen al mateix lloc i no hi ha un corredor Mediterrani. Portugal és una mica més que Lisboa igual que Espanya és més que Madrid", ha conclòs.

next