El judici per arreglar un partit del Llevant i el Saragossa queda vist per a sentència

Aquest procediment penal, que va començar el 3 de setembre, és el primer que tracta un possible delicte de corrupció esportiva en el futbol espanyol entre dos equips
18 octubre 2019 13:33h
L'acusació pública va sol·licitar en el seu informe de conclusions definitives una pena de dos anys de presó per a tots els acusats. / KAI FÖRSTERLING, EFE

VALÈNCIA (EFE). El judici que investiga el presumpte tripijoc de l'últim partit de La Lliga de la temporada 2010-2011 entre el Llevant i el Saragossa disputat al Ciutat de València ha quedat vist per a sentència aquest divendres.

Els acusats i exfutbolistes del Llevant Rubén Suárez, Javi Venta i Manolo Reina han acudit aquest divendres al matí a la Ciutat de la Justícia de València per a exercir el seu dret a l'última paraula, i amb aquest tràmit es dona per conclòs després de mes i mig aquest procediment penal.

El judici, dirigit pel magistrat Manuel Aleis i que va arrancar el 3 de setembre, és el primer que tracta un possible delicte de corrupció esportiva en el futbol espanyol entre dos equips i ha tingut, sobretot en les seues primeres sessions, una gran repercussió mediàtica i seguiment diari de nombrosos mitjans de comunicació.

Els 42 acusats del cas han sigut els 36 futbolistes del Llevant i del Saragossa convocats per al partit; l'exentrenador del Saragossa Javier Aguirre; els empleats del Saragossa el 2011 Paco Checa i Javier Porquera; l'exdirector esportiu Antonio Prieto; l'expresident i amo del Saragossa, Agapito Iglesias, i l'equip del Saragossa com a entitat.

La Fiscalia i les acusacions particulars de La Lliga i el Deportivo de la Coruña han mantingut durant la causa que el Saragossa va utilitzar 1,7 milions d'euros per a subornar als futbolistes del Llevant, que en eixe últim partit de la temporada no es jugava res; en eixe encontre, el club aragonés va aconseguir un triomf que li va permetre seguir en Primera Divisió.

El Ministeri Fiscal sospita que el Saragossa va retirar dels seus comptes 765.000 euros en efectiu, que va justificar amb un document signat pel capità Gabi Fernández com si es tractara de primes per la permanència, i 965.000 euros en diferents transferències als seus jugadors i cos tècnic, i que posteriorment va realitzar unes falses nòmines per a camuflar eixos moviments.

L'acusació pública va sol·licitar en el seu informe de conclusions definitives una pena de dos anys de presó per a tots els acusats, així com una condemna de sis anys d'inhabilitació en la pràctica esportiva i una multa de 3,4 milions d'euros per a cadascun, mentre que als tres dirigents del club aragonés també se'ls imputa un delicte de falsedat en document mercantil.

next