El judici pel cas Bankia queda vist per a sentència després de deu mesos

La Fiscalia Anticorrupció demana huit anys i mig de presó per a l'expresident de l'entitat bancària, Rodrigo Rato
1 octubre 2019 14:05h
Rodrigo Rato està acusat de presumpta estafa a inversors i falsedat en els comptes de l'entitat bancària entre 2010 i 2011. / EFE 

VALÈNCIA. Aquest dimarts l'Audiència Nacional ha deixat vist per a sentència el judici per l'eixida a borsa de Bankia. Des del passat 26 de novembre, 34 acusats han passat per la banqueta; entre ells, l'expresident de l'entitat i exministre d'Economia pel Partit Popular, Rodrigo Rato, per presumpta estafa a inversors i falsedat en els comptes del grup de 2010 i 2011.

Després de 74 sessions, la secció quarta de la sala penal ha donat per conclosa la vista oral després de completar el torn d'última paraula, segons explica EFE. Rato ha explicat que totes les seues decisions "van ser contrastades amb les opinions del regulador i del supervisor" i darrere del "interés dels inversors i accionistes".

El tribunal haurà de decidir si atén la petició de la Fiscalia Anticorrupció, a la qual s'han adherit la major part d'acusacions, que demana huit anys i mig de presó per a l'exministre; sis anys de presó per a l'exconseller executiu de Bankia, José Manuel Fernández Norniella; cinc anys de presó per l'exvicepresident de l'entitat José Luis Olivas, i fins a nou mesos per al seu successor, Francisco Verdú.

També sol·licita penes de dos anys i un any de presó commutable per multa per als exconsellers del grup amb presència en els comités d'auditoria; entre ells, els antics presidents de l'entitat, com ara l'exministre de l'Interior Ángel Acebes i Alberto Ibáñez, així com per a l'interventor de Bankia, Sergio Durá, i el soci auditor de Deloitte, Francisco Celma.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next