El judici contra Juan Soler pel presumpte pla de segrest de Vicente Soriano es reprén aquest dimecres

L'exmàxim mandatari del València va ser detingut l'any 2014 per maquinar el rapte de qui va ser president els anys 2008 i 2009
10 juny 2019 13:25h
Els acusats són, a més de Juan Soler, Abdelatif Laaroubi, Ciro d'Anna i Rachid Benhdaoui, als quals se'ls demana nou mesos de presó per detenció il·legal. / EFE

VALÈNCIA. El judici contra Juan Soler, expresident del València, i altres tres acusats d'ordir, presumptament, un pla per a segrestar a Vicente Soriano, també exmàxim mandatari del club de Mestalla, que va quedar posposat el 26 d'octubre del 2017, es reprén a partir d'aquest dimecres.

Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia Provincial, al qual ha tingut accés EFE, els acusats són, al costat de Soler, Abdelatif Laaroubi, Ciro d'Anna i Rachid Benhdaoui, als quals se'ls demana nou mesos de presó per detenció il·legal.

El judici es va suspendre en el seu moment en haver-se aconseguit un acord a petició de la fiscal perquè poguera ser reproduït a la sala un enregistrament després de la finalització dels interrogatoris als testimonis.

La Policia Nacional va detindre Soler –qui va ser president del club entre el 2004 i 2008– el 9 d'abril del 2014. Soriano va ser president del 2008 al 2009.

El mateix dia de la detenció, el jutjat d'instrucció número 12 de València va acordar la llibertat provisional de Soler després d'haver sigut acusat de temptativa de segrest i va ordenar un allunyament de quinze metres de Soriano.

Tots dos mantenien des de feia alguns anys un contenciós per la venda d'accions del club per part de Soler a Soriano, que va arribar fins al Tribunal Suprem.

Al setembre del 2008, Soriano va comprar les accions de Soler al València CF-SAD per vora 85 milions d'euros amb la idea de vendre-les, al costat de les seues i de les d'altres accionistes, a Inversiones Dalport, però aquesta mercantil es va retirar de l'operació després de l'ampliació de capital del club.

Dues sentències del Tribunal Suprem, l'última de febrer del 2013, obligaven Soriano i Dalport a pagar a Soler 20 i 39 milions d'euros per dos dels quatre pagarés amb els quals havia de fer front a la compra.

Segons el Ministeri Públic, Soler, Laarouibi, D'Anna i Behdaoui van acordar el segrest de Soriano a l'eixida d'una cafeteria del carrer d'Isabel la Catòlica de València, introduir-lo en una furgoneta i portar-lo a un local del carrer de València de la localitat d'Alfafar, on el retindrien fins que pagara.

next