Junqueras, Sànchez, Turull, Rull i Romeva demanen al Suprem que els deixe en llibertat per a prendre possessió i exercir el seu càrrec

Els presos electes sol·liciten l'excarceració per al dia de la sessió constitutiva al Congrés i al Senat i també per a dur a terme les seues funcions
8 maig 2019 11:16h
Els advocats Jordi Pina i Andreu Van den Eynde han presentat aquest dimecres dos escrits davant del Tribunal Suprem per a demanar que deixe en llibertat Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva. / POOL EFE

MADRID. Els advocats Jordi Pina i Andreu Van den Eynde han presentat aquest dimecres dos escrits davant del Tribunal Suprem per a demanar que deixe en llibertat Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva. 

Sol·liciten l'excarceració no només per al 21 de maig, per a poder prendre possessió del càrrec en la sessió constitutiva al Congrés i al Senat (en cas de Romeva), sinó també per a exercir les seues funcions. 

En els escrits, recorden al tribunal que ha de demanar l'autorització (coneguda com a 'suplicatori') a les cambres espanyoles per a continuar amb el procés judicial contra diputats aforats, com regula la Constitució i la llei d'enjudiciament criminal. 

Tot i apuntar que els tràmits són llargs i que poden incidir en la continuïtat del judici, no demanen obertament al tribunal que suspenga les sessions fins que obtinga aquest suplicatori. 

És la segona vegada que sol·liciten la llibertat una vegada iniciat el judici. La primera va ser quan es van presentar a les eleccions del 28A.

next