La Junta Electoral Central amplia fins divendres el termini per a votar per correu en les eleccions del 28-A

L'electorat que va sol·licitar el vot per correu a les autonòmiques i generals podrà dipositar les seues paperetes a les oficines de Correus fins al divendres 26 d'abril
24 abril 2019 16:45h
Les paperetes es podran dipositar a les oficines de Correus fins al divendres 26 d'abril. / EFE

VALÈNCIA. La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat ampliar el termini per a lliurar en les oficines de Correus el vot per a les eleccions generals i a les Corts fins divendres 26 d'abril del 2019, a les 14 hores. Així ho ha anunciat aquest dimecres la JEC, que aquest passat dilluns ja havia ampliat el termini fins dijous. A més, aquest dimecres i dijous més de 500 oficines obriran fins a mitjanit. 

L'ampliació del termini fins dijous es va decidir després de rebre una sol·licitud del PSOE que instava l'organisme a prorrogar el període per a entregar el vot per correu dels comicis que se celebraran el pròxim 28 d'abril. Amb aquesta segona ampliació, els votants tindran fins divendres a les 14 hores per a portar a una oficina de Correus el seu vot.

Amb la resolució anterior, la JEC instava Correus a "extremar la diligència per a assegurar que els sobres amb el vot puguen entregar-se el dia de la votació en les respectives meses electorals dins dels terminis legalment establits".

La JEC va prendre la primera decisió d'ampliació després d'estudiar un informe remés per la Societat Estatal de Correus i Telègrafs. El termini està obert des del 5 de març, data en la qual es va iniciar el període per a realitzar els diversos tràmits.

Seguint el que estableix la Llei Orgànica de Règim Electoral General, el termini de sol·licitud del vot per correu comprén des de la data de la convocatòria fins al desé dia anterior a la votació. Per tant, aquest període va expirar el passat 18 d'abril. Les persones que van realitzar aquest procés haurien d'haver rebut la documentació necessària per a exercir el sufragi per correu.

Vora 190.000 peticions de vot per correu

El País Valencià ha registrat un total de 189.655 sol·licituds de vot per correu per a les eleccions generals i autonòmiques del 28 d'abril a data d'aquest dimecres, una xifra que suposa multiplicar per més de tres les peticions de les últimes eleccions autonòmiques del 2015, quan es van comptabilitzar 54.484.

La llei electoral ordena que el servei de Correus conserve fins al dia de la votació tota la correspondència dirigida a les meses electorals i li les faça arribar a les 9.00 hores. Una vegada que haja votat l'últim elector de la taula s'introduirà en l'urna respectiva els sobres que continguen les paperetes de vot remeses per correu.

next