La Junta Electoral impedeix que es penge la bandera republicana al balcó de l'Ajuntament de Sueca

L'òrgan apel·la a la Loreg perquè considera que es tracta "d'imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions"
12 abril 2019 13:26h
Imatge d'arxiu de la bandera republicana a l'Ajuntament de Sagunt.

VALÈNCIA. La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Sueca ha denegat l'exhibició de la bandera tricolor republicana al balcó principal de l'Ajuntament durant aquest cap de setmana, tal com ho havien sol·licitat Esquerra Unida (EUPV) i Esquerra Republicana (ERPV).

Segons recullen en una nota de premsa, la petició de totes dues forces polítiques –que concorreran als pròxims comicis locals en coalició sota el nom de L'Esquerra de Sueca– anava adreçada al govern local, format per Compromís i els conservadors independents del GISPM. Amb això instaven el consistori a commemorar i recordar "una de les fites socials històriques més rellevants del segle XX a l'estat espanyol, de la mateixa manera que cada 9 d'octubre s'exposa encertadament una rèplica del Penó de la Conquesta", segons expressaven en la sol·licitud presentada el passat dia 4. 

A més, en la seua petició al·ludien que "sentències recents de jutjats del contenciós administratiu han desestimat recursos de l'Advocacia de l'Estat i de la delegació del govern espanyol al País Valencià que pretenien declarar il·legal l'exhibició de la bandera republicana a balcons dels ajuntaments de Sagunt i Alzira, respectivament, l'abril de l'any passat".

No obstant això, la JEZ de Sueca s'acull a l'article 50.2 de la Loreg per a desestimar la petició d'EUPV i ERPV, que diu que "des de la convocatòria de les eleccions i fins a la celebració de les mateixes queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que continga al·lusions a les realitzacions o als assoliments obtinguts, o que utilitze imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seues pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions". Aquest acord ha sigut comunicat a la Secretària General de l'Ajuntament de Sueca.

Des de L'Esquerra de Sueca consideren que amb l'exhibició de la tricolor republicana al balcó principal de l'ajuntament "no s'infringeix la llei electoral perquè sols s'està reconeixent una data històrica i això és neutralitat política".

next