La Junta Electoral no sanciona Compromís per projectar propaganda al Palau però considera l'acte "improcedent"

El PPCV va denunciar la coalició per fer ús de la façana del Palau de la Generalitat per a projectar l'eslògan de campanya de Mónica Oltra el 26 d'abril
6 maig 2019 17:29h
El PPCV va denunciar que la projecció de Compromís es fera sobre el Palau de la Generalitat. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. La Junta Electoral valenciana rebutja obrir expedient sancionador a la coalició Compromís i, per tant, no li imposarà cap sanció, per projectar sobre el Palau de la Generalitat símbols amb publicitat electoral en l'acte de tancament de la campanya de les passades eleccions autonòmiques del 28A, ja que considera que no va ser de forma continuada en el temps ni amb mala fe, si bé sosté que l'ús d'un edifici institucional per a això, com és la seu de la Presidència, és "manifestament improcedent".

Així ho apunta en una resolució d'aquest dilluns, a la qual ha tingut accés Europa Press, on considera que en aquest cas aquesta projecció "es va realitzar no a manera de campanya continuada en el temps" sinó durant la celebració de l'acte de tancament de la campanya electoral, que la coalició va realitzar a la plaça de la Mare de Déu de València i el Palau era una de les superfícies que envolten el lloc on s'estava duent a terme.

Per això, no aprecia "mala fe ni desig de continuïtat en la utilització d'aquest edifici públic més enllà de la seua posterior reproducció fotogràfica". El PPCV va presentar davant la Junta Electoral una "queixa-reclamació" en la qual s'afirmava que durant el tancament de campanya de Compromís es va projectar sobre la façana del Palau un cartell en el qual alternaven les paraules 'Oltra', la candidata de la coalició, Mónica Oltra, i 'Presidenta', sent aquest un edifici institucional que no es troba entre els espais que els ajuntaments reserven a la col·locació de la propaganda electoral.

El PP demanava que la Junta declarara que eixa projecció contravenia les normes d'obligat compliment de la Loreg, l'obertura d'un expedient sancionador i l'eliminació en les xarxes socials de les fotos que hagueren recollit eixa projecció. La difusió de les fotografies en els comptes de les xarxes socials de la formació política és el motiu pel qual la impugnació correspon a aquesta Junta i no a la de Zona.

En aquest cas, per a la Junta, que al·ludeix altres resolucions de la Central, assenyala que no és possible identificar per falta de similitud cartells, pancartes i banderoles que recull la Loreg amb la projecció de dues fotografies limitades temporalment a la celebració d'una festa de fi de campanya en un lloc pròxim al Palau, però sí que veu "manifestament improcedent" realitzar, encara que siga amb caràcter temporal, eixa projecció de "fotografies partidistes sobre aquests edificis".

next