La Junta Electoral prorroga 48 hores el termini per a demanar el vot des de l'estranger per al 28 d'abril

El president de l'organisme decideix ampliar el període pels "problemes tècnics" en la web de l'Institut Nacional d'Estadística
29 març 2019 19:05h
L'ampliació de dos dies és de "caràcter excepcional", indica el president de la Junta Electoral. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president de la Junta Electoral Central (JEC), el magistrat Segundo Menéndez, ha ampliat fins dilluns que ve, dia 1 d'abril, el termini que disposen els inscrits en el Cens Electoral de Residents Absents (CERA) per a demanar el vot des de l'estranger en les eleccions generals del 28 d'abril. En principi, el termini acabava dissabte, 30 de març.

L'ampliació extra s'ha comunicat a les juntes electorals, als representants dels partits i a l'administració del País Valencià, ja que el pròxim 28 abril també hi ha comicis autonòmics.

Es tracta d'una petició tant de la Direcció General d'Espanyols en l'Exterior com del PP, que ha comptat amb l'informe favorable de l'Oficina del Cens Electoral (OCE) i que es justifica en els problemes tècnics que s'han produït en la web de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) per a poder executar l'anomenat vot pregat per via telemàtica.

Donat el caràcter urgent de l'assumpte i ja que no hi ha programada cap reunió de la Junta Electoral Central, és el mateix president de la JEC qui ha decidit ampliar el vot pregat fins a dilluns, això sí "amb caràcter excepcional", segons l'acord recollit per Europa Press.

next