La Junta Electoral valenciana demana a RTVE que amplie el temps d'emissió gratuïta de propaganda electoral

L'organisme també ha instat la radiotelevisió valenciana a acomplir aquest acord "com més prompte millor"
5 abril 2019 10:59h
L'organisme considera que l'acord de la Comissió de Ràdio i Televisió és "notòriament inferior" al que disposen la Llei Electoral Valenciana (LEV) i la Llei orgànica del Règim Electoral General (Loreg). / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Junta Electoral valenciana ha requerit a Radiotelevisió Espanyola (RTVE) que amplie la franja horària reservada per a l'emissió d'espais gratuïts de propaganda electoral en l'àmbit autonòmic, de cara a les eleccions del 28 d'abril, que coincideixen amb les generals.

L'organisme, reunit aquest dijous, va tindre coneixement de l'acord adoptat per unanimitat en la Comissió de Ràdio i Televisió sobre l'oferiment d'una franja de propaganda electoral al País Valencià "notòriament inferior" al que disposen la Llei Electoral Valenciana (LEV) i la Llei orgànica del Règim Electoral General (Loreg).

Es tracta de les emissions d'espais gratuïts corresponents tant al bloc 1 (eleccions a les Corts Valencianes) com al 2 (eleccions al Congrés i al Senat), segons consta en la resolució de la Junta Electoral valenciana, consultada per Europa Press.

Davant d'aquesta situació, ha acordat requerir a RTVE que done "compliment estricte" a totes dues lleis i que comunique les franges reservades per a espais gratuïts de propaganda electoral valenciana en la televisió pública estatal.

El procés haurà d'efectuar-se "amb la màxima rapidesa" perquè la Comissió de Ràdio i Televisió puga elevar la corresponent proposta d'acord amb la Junta Electoral valenciana abans del pròxim dimarts, 9 d'abril.

Paral·lelament, l'organisme ha acordat sol·licitar a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) que remeta a totes les candidatures que participen el 28-A a les autonòmiques i generals la documentació d'activitats informatives, debats i entrevistes programades per al període electoral.

Igual que a RTVE, la Junta Electoral valenciana ha instat la radiotelevisió valenciana a acomplir aquest acord "com més prompte millor", com recull una altra resolució publicada aquest passat dijous.

next