La justícia belga convoca el 20 de febrer una nova vista per la demanda de Puigdemont contra Llarena

El litigi estava en fase d'al·legacions escrites des del març, però acabava ara a finals d'any
16 desembre 2019 18:59h
Al març la defensa de Carles Puigdemont va ampliar a l'estat espanyol la demanda contra Pablo Llarena i va estendre l'objecte del cas a les actuacions de Llarena com a jutge, després que Espanya decidira personar-se en el cas per a defensar el magistrat ./ POOL EFE

BRUSSEL·LES (ACN). La justícia belga ha convocat el 20 de febrer una nova vista per la demanda civil de l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers a Bèlgica contra el jutge instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, segons fonts de l'acusació. 

Fa més d'un any van denunciar el magistrat del Suprem als tribunals belgues en considerar que va violar la seua "llibertat d'expressió, els procediments judicials i la presumpció d'innocència" en la instrucció del cas de l'1-O i que els va afectar durant la seua estada a Bèlgica. El litigi estava en fase d'al·legacions escrites des del març, però acabava ara a finals d'any.

De fet, al març la defensa de Carles Puigdemont va ampliar a l'estat espanyol la demanda contra Pablo Llarena i va estendre l'objecte del cas a les actuacions de Llarena com a jutge, després que Espanya decidira personar-se en el cas per a defensar el magistrat.

La demanda també incloïa una petició de pregunta al Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la competència dels tribunals belgues per a jutjar un magistrat d'un altre estat membre en el marc de l'espai comú de justícia europeu establit als tractats.

next