Justícia destinarà 20.000 euros cada dia a la lluita contra el terrorisme masclista

La Generalitat reclamarà deu nous jutjats "governe qui governe" a l'estat espanyol 
4 novembre 2019 19:13h
La consellera Gabriela Bravo ha exposat aquest dilluns a les Corts els seus pressuposts per al 2020, que ascendeixen a 505,5 milions d'euros, un 1,9% més que en aquest exercici. / GVA

VALÈNCIA (EP, EFE). La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública destinarà durant l'any vinent 20.000 euros diaris, fins als 7,4 milions d'euros, a la lluita contra el terrorisme masclista en l'àmbit de les seues competències.

Així ho ha assegurat aquest dilluns la consellera Gabriela Bravo durant la seua compareixença en la comissió d'Economia de les Corts per a exposar els seus pressuposts per al 2020, que ascendeixen a 505,5 milions d'euros, un 1,9% més que en aquest exercici.

En ells s'inclouen els 126,5 milions d'euros que corresponen a les competències d'Interior, Seguretat i Emergències la Secretaria Autonòmica de les quals estava integrada en l'àrea de Presidència.

Bravo ha assegurat que presenta "uns comptes realistes, que tenen la seua raó de ser en els pressuposts més expansius de la legislatura passada, però que enguany permetran continuar afermant els nostres projectes considerant el marc polític i econòmic". "A més, són uns comptes que no es desvien ni un mil·límetre del full de ruta que ens vam plantejar fa ara quatre anys", ha afegit.

La consellera ha subratllat que els diners destinats a "avançar en l'ambició col·lectiva d'acabar amb el terrorisme masclista" suposen més recursos per a ajudar les víctimes; més i millor coordinació dels serveis públics, i més formació per als professionals que atenen les dones que pateixen maltractament.

També ha indicat que s'augmentaran de 9 a 16 els jutjats de violència, que disposaran en aquesta legislatura d'una Unitat de Valoració Forense Integral per a donar una valoració el més aproximada possible al risc real per a les víctimes, segons fonts d'aquest departament.

La Direcció General de Modernització i Relacions amb l'Administració de Justícia comptarà amb un pressupost de 297,7 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 3,2% respecte a l'anterior exercici.

El pressupost del capítol de personal de Justícia creix en un 2,43%, fins a arribar als 222,2 milions d'euros. Aquests fons, segons Bravo, "permetran continuar augmentant el nombre de jutjats, incrementar el pla de reforços i afermar tots els serveis en els partits judicials". A més, la Generalitat reclamarà deu nous òrgans judicials a l'estat espanyol durant el 2020 "governe qui governe" després de les eleccions generals d'aquest diumenge per a "acabar amb el dèficit de jutjats de la Comunitat".

Dels comptes del 2020, es destinaran 25,8 milions d'euros a la renovació i construcció de noves seus judicials. A més, s'avançarà en la tramitació administrativa per a adjudicar els projectes d'execució i de direcció d'obra dels nous jutjats d'Alzira, Gandia, Torrent, Llíria, Xàtiva, la Vila Joiosa i Villena, i es treballarà per a adjudicar l'execució de l'obra de la Ciutat de la Justícia d'Alacant a finals del 2020, projecte que, amb 53 milions d'euros, suposa la major inversió en obra civil de totes les conselleries a la demarcació.

Així mateix, es preveuen 6,7 milions d'euros per al reforç de funcionaris de Justícia i 11,5 milions destinats a la seguretat i vigilància de les seus judicials. La Conselleria també té com a objectiu per a l'any vinent la realització de més de 100 processos selectius de funcionaris per a l'accés de 2.500 persones a la funció pública. Per això, entre altres coses, la Direcció General de Funció Pública incrementa la dotació fins als 5,9 milions d'euros (+6,8%).

Pel que fa a la Direcció General de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, incrementarà el seu pressupost en un 6,17%, fins a arribar als 55 milions d'euros. També es destinaran 5,2 milions d'euros per a consolidar el projecte de la Xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte de la Generalitat, 7 oficines que cobriran tots els partits judicials, que comptaran amb 137 professionals; d'aquesta manera, es convertirà en la xarxa més àmplia de tot l'estat espanyol.

Pel que fa al Servei de Justícia Gratuïta, arriba als 46,2 milions, un 2,67% més que en l'exercici anterior, i es destinaran 920.000 euros per a la implantació de la Mediació.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next