La justícia escocesa declara il·legal i anticonstitucional la suspensió del parlament britànic per part de Johnson

El tribunal suprem civil d'Escòcia accepta en segona instància la demanda d'un grup de diputats contra la decisió del primer ministre britànic
11 setembre 2019 11:38h
El primer ministre britànic, Boris Johnson, va decidir suspendre el parlament de Westminster durant cinc setmanes en un moment clau per al Brèxit. / Andrew Milligan, PA Wire, dp

BRUSSEL·LES. La justícia escocesa ha declarat il·legal i anticonstitucional la decisió del primer ministre britànic, Boris Johnson, de suspendre el parlament de Westminster durant cinc setmanes –entre el 10 de setembre i el 14 d'octubre– en un moment clau per al Brèxit. 

El tribunal suprem civil d'Escòcia ha acceptat aquest dimecres en segona instància la demanda d'un grup de diputats de diversos partits contra la decisió de Johnson.

Tot i això, la sentència dels magistrats escocesos no afectarà immediatament l'actual paralització del parlament, que va quedar suspés aquest dimarts, segons apunta la premsa britànica. Ara s'espera que la decisió passe al Tribunal Suprem del Regne Unit.

next