La justícia europea anul·la la sanció que obligava l'Hèrcules a pagar 7 milions d'euros de multa per haver rebut ajudes il·legals de l'IVF

El club celebra la decisió però es mostra encara prudent perquè la Comissió Europea pot recórrer la resolució  
20 març 2019 11:47h
Imatge d'arxiu de jugadors de l'Hèrcules al final d'un partit. / EFE

ALACANT. El Tribunal General de la Unió Europea ha comunicat aquest dimecres que estima el recurs presentat per l'Hèrcules CF i anul·la l'obligatorietat del pagament d'un deute de set milions d'euros a la Comissió Europea per presumpta ajuda al club per part de l'Estat.

El club, junt amb altres entitats com ara l'Elx CF i el València CF, va ser sancionat el 2016 després de rebre un aval de 18 milions d'euros el 2010 per part de l'Institut Valencià de Finances (IVF) en unes condicions que van ser qualificades per Europa com a "avantatjoses i fora de mercat".

Fonts de l'Hèrcules han confirmat a EFE la resolució del TGUE, coneguda aquest mateix dimecres, i han anunciat que en unes hores donaran a conéixer un comunicat oficial per a valorar la situació.

La Comissió Europea pot recórrer el dictamen, per la qual cosa l'Hèrcules encara mostra la seua prudència, tot i que valora positivament la situació, que allibera l'entitat d'una important càrrega econòmica que hipotecava el seu futur a curt termini.

El club alacantí va presentar com a argument en la seua defensa que l'aval concedit no era una ajuda institucional, que les condicions econòmiques del préstec no estaven fora del preu de mercat i que, en qualsevol cas, la quantitat a retornar mai seria tan elevada com els set milions que es reclamaven.

next