El jutge arxiva la causa contra l'exregidora de València en Comú María Oliver pel conveni del mapa escolar

La decisió arriba després que Fiscalia demanara el sobreseïment del cas i que el PP es retirara de l'acusació popular
9 desembre 2019 17:29h
L'escrit d'arxivament, amb data d'aquest dilluns, no és ferm i contra ell cap recurs en cinc dies. / DLV

VALÈNCIA (EP). El jutjat d'instrucció número 19 de València ha decretat el sobreseïment provisional i arxivament de la causa en la qual figurava com processada l'exregidora de València en Comú i exresponsable d'Educació a l'Ajuntament, María Oliver. El jutge ha arxivat la causa després que cap de les acusacions –Fiscalia i PP– haja presentat escrit de qualificació contra ella en relació amb el conveni subscrit entre l'administració local i la Universitat de València per a estudiar el sistema educatiu. 

Així consta en una resolució, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual el jutge acorda l'arxivament "donada la vigència del principi acusatori en el sistema penal". L'escrit d'arxivament, amb data d'aquest dilluns, no és ferm i contra ell cap recurs en cinc dies. La decisió d'arxivar estava pendent d'arribar després que Fiscalia demanara el sobreseïment de la causa que afectava l'exedil després de no veure delicte en la seua actuació. També el PP, partit des del qual Luis Salom va formular la denúncia inicial, va demanar apartar-se de la causa. 

El jutge havia decidit processar a Oliver i a un professor de la UV després d'apreciar l'existència de "certs indicis que poden apuntar la naturalesa jurídica i penal" d'algunes de les irregularitats en relació amb el conveni. No obstant això, Fiscalia va decidir no acusar i el PP es va retirar, per la qual cosa el jutjat ha arxivat la causa. 

En el moment del seu processament, Oliver era assessora del vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, però va presentar la seua renúncia al càrrec per a "dedicar-se plenament a demostrar la seua innocència" en aquesta causa. 

El PP va presentar la denúncia per "possibles irregularitats" en l'expedient administratiu elaborat per a la signatura del conveni i assegurava que la direcció de l'equip de l'estudi sobre el sistema educatiu a València es va encomanar en el conveni a un professor de la Facultat de Ciències Socials "destacat membre de Podemos Comunitat Valenciana".

next