El jutge envia a presó els set membres dels CDR acusats de terrorisme

El magistrat ha atés la petició de la Fiscalia per la gravetat de les penes dels delictes que se'ls imputen i en considerar que existeix risc de destrucció de proves i de fugida
26 setembre 2019 17:29h

BARCELONA. El titular del jutjat d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha acordat presó per als set membres dels Comités de Defensa de la República (CDR) detinguts en l'operació Judes. El magistrat ha admés la petició de la Fiscalia de l'Audiència Nacional que, després de les declaracions dels set detinguts, ha sol·licitat per a tots ells presó incondicional pels presumptes delictes de terrorisme i estralls.

El magistrat considera que hi ha indicis que els set arrestats formen part d'una organització anomenada Equips de Resposta Tàctica (ERT), "una organització amb una estructura jerarquitzada que pretén instaurar la república catalana per qualsevol via, incloses les violentes".

El jutge no incorpora el delicte de rebel·lió que constava a la nota que va difondre dilluns la Fiscalia. García Castellón entén que la "gravetat de les penes que comporten els delictes que se'ls imputen, la capacitat de destruir proves", la possibilitat de fugida i de reiteració delictiva justifiquen la presó.

El magistrat ha adoptat les mesures cautelars que sol·licitava la Fiscalia. El ministeri públic ha acusat els set detinguts dimarts a diverses localitats de Catalunya de tinença d'explosius, conspiració per a estralls i integració en una organització terrorista "amb la finalitat de subvertir l'ordre constitucional i alterar greument la pau pública".

Els lletrats d'Alerta Solidària, que porten la defensa de cinc d'ells, han intentat demostrar durant l'interrogatori que la seua entrada a presó no era necessària, ja que són "persones normals".

L'interrogatori dels set arrestats ha acabat passat el migdia. Les declaracions s'han fet per separat i, a banda del magistrat del jutjat d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, només hi han estat presents cadascun dels acusats amb els seus advocats i el fiscal Miguel Ángel Carballo, ja que el cas està sota secret de sumari. Els cinc detinguts amb lletrats d'Alerta Solidària només han respost les preguntes de la defensa.

next