El jutge rebutja la suspensió del judici del Llevant-Saragossa i posposa la decisió sobre la nul·litat del cas

Els acusats asseguren que el procés naix d'una denúncia "interessada" de Javier Tebas
4 setembre 2019 11:57h
Aquest dimecres se celebra la segona jornada del judici, que va començar aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia de València amb la presència de 42 acusats;  entre ells, 36 jugadors del club saragossà. / EFE/ KAI FÖRSTERLING

VALÈNCIA. El titular del jutjat penal número 7, en el qual se celebra el judici pel possible tripijoc del partit Llevant-Saragossa de maig del 2011 decidirà en la sentència sobre la nul·litat sol·licitada per les defenses per la possible il·licitud de la informació en què es basava la denúncia de Javier Tebas, president de la LFP, que va iniciar el procés i va decidir que aquest seguisca. Aquest dimecres se celebra la segona jornada del judici, que va començar aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia de València amb la presència de 42 acusats; entre ells, 36 jugadors del club saragossà.

El jutge va assegurar que continuar el judici "no comporta un minvament en el dret de defensa" i va advertir que Tebas "haurà d'aclarir en la seua condició de testimoni quina és la font i si va ser l'única o almenys la decisiva" per a la seua denúncia.

El president de La Lliga es va acollir al secret professional per a no revelar el nom del suposat jugador del Saragossa que li hauria traslladat la informació, però mentre les acusacions van donar per fet que no està entre els acusats, un dels advocats de les defenses va assegurar que sí que ho està.

Diverses de les defenses van protestar per la decisió de diferir la decisió sobre la nul·litat, però el jutge les va rebutjar. Per això, el procés segueix el seu curs previst i aquest mateix dimecres han començat els interrogatoris dels acusats.

next