La jutgessa alça parcialment el secret de la investigació a Zaplana

La resta del sumari no es dona a conéixer perquè es podria veure afectada la instrucció
11 febrer 2019 13:10h
Per a la resta d'investigació falta la documentació obtinguda en les comissions internacionals. Imatge d'arxiu. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La jutgessa que instrueix el cas Erial, en què figura com a investigat l'expresident de la Generalitat i exministre de Treball, Eduardo Zaplana, ha decidit alçar parcialment el secret de les investigacions –concretament fins al foli 3.043 del Tom VII– però no de la totalitat perquè falta per rebre i analitzar la documentació obtinguda en les comissions internacionals practicades, alguna de les quals no ha emplenat el que s'ha sol·licitat.

Així consta en un acte de la jutgessa, al qual ha tingut accés Europa Press, en el qual se cita les parts a comparéixer dimecres que ve al jutjat per a accedir a les actuacions sobre les quals s'alça el secret i en què acorda prorrogar per altres 30 dies per a la part en què es manté el secret. La resolució no és ferma i contra ella cap recurs en el termini de cinc dies.

En l'acte, la magistrada explica que alça el secret fins a eixa pàgina del tom però no de la resta de l'actuat, "perquè es podria veure afectada la instrucció si se li donara publicitat tenint en compte que falta per rebre i analitzar tota la documentació obtinguda en les comissions internacionals que s'han practicat, alguna de les quals encara no ha emplenat el sol·licitat".

Segons la jutgessa, d'aquella anàlisi es podria obtindre informació necessària per a la instrucció i fins i tot practicar noves diligències. A més, afegeix que el desconeixement d'allò trobat pels investigats i d'allò demanat i trobat "preserva l'eficàcia de les diligències acordades i una possible destrucció de proves, activitat aquesta que la publicitat de la causa ajudaria a ser duta a terme".

next