La jutgessa de Gandia que investiga el presumpte finançament irregular del PSPV sobreseu la causa

El jutjat investigava la compra d'un local per part de la Federació Valenciana de Futbol a la mercantil Mora Gomar SL amb una subvenció de l'Ajuntament
27 març 2019 19:03h
El jutjat de Gandia va ampliar al setembre la investigació del presumpte finançament del PSPV a 18 mesos en declarar complexa la causa. / EFE

VALÈNCIA. La jutgessa del jutjat d'instrucció número 3 de Gandia ha acordat el sobreseïment provisional de la causa en què investigava un presumpte finançament irregular del PSPV, en relació amb la compravenda d'un local per part de la Federació Valenciana de Futbol a la mercantil Mora Gomar SL –amb vinculació familiar amb la consultora Crespo Gomar, que va treballar per als socialistes valencians–, subvencionada per l'Ajuntament d'eixa localitat.

Així consta en una interlocutòria de l'11 de març, a què ha tingut accés Europa Press, en la qual la jutgessa assenyala que a partir de les diligències practicades i de la documental obrant en la causa –no s'ha citat ningú a declarar en qualitat d'investigat– no es reuneixen suficients indicis per a entendre que s'haja comés cap infracció penal.

En la interlocutòria, contra la qual es podia interposar un recurs, s'assenyala que el febrer passat el fiscal va concloure que l'immoble en qüestió estava adreçat "a l'ús públic per al qual es va adquirir i el seu preu d'adquisició està dins del valor que se li atorgava en la data d'adquisició".

La causa va partir de la inhibició acordada pel jutjat d'instrucció número 21 de València, que va rebre una informació per presumpte finançament irregular el 2007 del PSPV i el Bloc, i que va remetre a instàncies judicials de Madrid i Benidorm, a més del de Gandia, en considerar que no tenia competència per a dur a terme eixa investigació.

De moment, als jutjats de Madrid, la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat van demanar al desembre el sobreseïment de la causa relativa a presumptes irregularitats en el contracte de publicitat concedit pel Ministeri d'Habitatge a l'empresa Crespo Gomar –investigada en el número 24– mentre que el 43 va arxivar al novembre la causa pel contracte del Ministeri de Sanitat amb aquesta mateixa agència.

El setembre passat la jutgessa de Gandia havia acordat ampliar en 18 mesos la investigació de la causa, oberta per un suposat delicte de malversació i prevaricació, en declarar-la complexa.

next