La jutgessa Pilar Llop serà la presidenta del Senat i Meritxell Batet seguirà al capdavant del Congrés

El PSOE ofereix un lloc de la Mesa de la Cambra Baixa a Ciutadans per a evitar la presència de Vox
1 desembre 2019 13:50h
La jutgessa Pilar Llop (Madrid, 1973), especialista en violència masclista, substituirà el català Manuel Cruz. / DLV

VALÈNCIA (ACN). La jutgessa Pilar Llop (Madrid, 1973), especialista en violència masclista, serà la nova presidenta del Senat, segons han confirmat fonts socialistes. Llop, que va fer el salt a la política l'any 2015 i és senadora per Madrid, substituirà el català Manuel Cruz com a president de la Cambra Alta. Així mateix, Meritxell Batet seguirà presidint el Congrés dels Diputats. 

Pilar Llop va accedir a la carrera judicial l'any 1999 i va tindre com a destí el jutjat de violència de gènere número 5 de Madrid. Ha sigut diputada de l'Assemblea de Madrid des de l'any 2015 i l'any 2018 va ser nomenada delegada del govern espanyol per a la violència de gènere. 

Així mateix, Meritxell Batet repetirà aquesta legislatura al capdavant del Congrés dels Diputats. La dirigent del PSC seguirà encapçalant la Cambra Baixa després d'un anterior mandat que tan sols va durar sis mesos. Divendres, Batet no va aclarir encara la seua repetició com a número 1 del Congrés, però va dir que es tractava d'un projecte "il·lusionant" que necessita "molt més de temps" del que ha disposat. 

Preguntada per la possibilitat que Vox forme part de la Mesa, la dirigent socialista va remarcar que cal que "hi haja un comportament democràtic" i "institucionalitat" en aquest òrgan. Precisament per això, el PSOE ofereix un lloc de la Mesa a Ciutadans per a evitar la presència de Vox. La pretensió de socialistes i d'Unides Podem implicaria deixar fora Vox de la Mesa del Congrés amb l'oferiment, encara sense èxit, de tres llocs al PP i un a Ciutadans. 

Pablo Casado, no obstant això, ja ha deixat clar que rebutja qualsevol "cordó sanitari" a l'extrema dreta, i podria quedar-se amb dos llocs a la Mesa si en cedeix un a Ciutadans i l'altre a la formació liderada per Santiago Abascal.

next