La jutgessa no posa mesures cautelars a Boye, que sosté que "no té res a veure amb el blanqueig de capitals"

L'advocat de Puigemont vol "entendre" que no l'investiguen per defensar l'expresident català
23 octubre 2019 14:05h
L'advocat Gonzalo Boye ha defensat que "no té res a veure amb el blanqueig de capitals" i ha assegurat que està "molt tranquil" tot i que la investigació continue oberta. / ACN

MADRID (ACN). L'advocat Gonzalo Boye ha defensat que "no té res a veure amb el blanqueig de capitals" i ha assegurat que està "molt tranquil" tot i que la investigació continue oberta. Ho ha dit en atenció als mitjans aquest dimecres després de declarar durant menys de mitja hora a l'Audiència Nacional com a investigat per un presumpte delicte de blanqueig de capitals relacionat amb el narcotràfic.

Boye assegura que ha acudit a clarificar una situació que considera que ja estava "força clara". El lletrat de Carles Puigdemont ha explicat que la magistrada María Tardón no ha imposat cap mesura cautelar. Així doncs, Boye podrà assistir a la primera vista fixada per la justícia belga sobre l'extradició de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, que tindrà lloc el pròxim dimarts a Bèlgica. Preguntat per si creu que se l'investiga pel fet d'estar defensant Puigdemont, Boye ha dit que "vol entendre que no", ja que "no hauria de ser així".

"La decisió de la jutgessa deixa molt clar que ella no considera que hi haja cap raó per a limitar el meu exercici professional ni de moviments", ha assegurat. "Hem d'estar tranquils", ha remarcat. La fiscalia havia demanat que compareguera el dia 1 i 15 de cada mes però no havia sol·licitat que no poguera eixir de l'Estat.

La investigació sobre Boye continua, segons ha dit, i ha recordat que la Policia Nacional va clonar el seu telèfon mòbil i el seu correu electrònic. "La gent pot disparar el que vulga contra mi però no trobarà cap indici de criminalitat perquè no n'hi ha", ha defensat.

El procediment pel qual s'investiga Boye no té res a veure amb Puigdemont i té com a origen la seua tasca com a advocat del narcotraficant Sito Miñanco, a qui va assessorar –ha recordat– per a gestionar un expedient sancionador després que es produïren els fets, segons explica Boye.

L'advocat ha explicat que s'investiguen uns contractes amb compromisos de pagament que s'haurien utilitzat per a recuperar diners d'origen il·lícit. Els investigadors sostenen que Boye hauria ajudat a blanquejar 900.000 euros pel narcotràfic. La causa està sota secret de sumari.

Agents de la policia van escorcollar el domicili i el despatx de Boye aquest dilluns durant 15 hores. Boye va explicar que només van fer còpies del seu telèfon mòbil i ordinadors. L'operació va incloure altres escorcolls.

next