Un jutjat admet una demanda contra Vox per un discurs islamòfob d'Ortega Smith a València

La denúncia de diverses associacions islàmiques s'adreça també contra el secretari general i candidat de la formació d'ultradreta a Madrid Javier Ortega Smith
13 maig 2019 16:46h
La denúncia s'adreça contra el partit Vox i el seu secretari general Ortega Smith. / EFE

VALÈNCIA. Un jutge de Reus ha admés a tràmit una denúncia contra Vox i el seu candidat a les municipals a Madrid, Javier Ortega Smith, per un delicte de discriminació per haver dit en un acte a València l'any 2018 que "l'enemic comú és la invasió islamista".

Segons han informat EFE fonts judicials, el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Reus ha demanat a l'associació musulmana Watani, que va interposar la denúncia, que aporte l'enregistrament del míting que Smith va protagonitzar el 16 de setembre del 2018 a València, pel qual la Fiscalia de València ja va obrir diligències per un possible delicte d'odi.

El jutge de Reus ha donat trasllat a la Fiscalia de l'admissió a tràmit de la denúncia perquè es pronuncie sobre el cas, ja que el ministeri públic va obrir diligències a València arran de la denúncia de l'organització Musulmans contra la Islamofòbia.

Una vegada reba el vídeo del discurs i l'informe de la Fiscalia, el jutge de Reus haurà de decidir, entre altres qüestions, si hi ha base per a seguir endavant amb el procés i és competent per a portar el cas o si ha d'inhibir-se a favor d'alguna altra instància judicial, segons les mateixes fonts.

"El nostre enemic comú, l'enemic d'Europa, l'enemic de la llibertat, l'enemic del progrés, l'enemic de la democràcia, l'enemic de la família, l'enemic de la vida i l'enemic del futur es diu invasió; es diu la invasió islamista", va sostindre Ortega Smith en el míting que va oferir a València el setembre del 2018.

next