El jutjat cita com a investigada la treballadora acomiadada pel frau de l'EMT

El magistrat fixa la compareixença de la que era cap d'administració de l'empresa pública per al pròxim dia 12 de novembre 
24 octubre 2019 12:27h
El magistrat també mana que s'expedisca una comissió rogatòria a les autoritats judicials de Hong Kong per a descobrir les identitats dels titulars del banc xinés. / IMATGE D'ARXIU EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El titular del jutjat d'instrucció número 18 de València ha citat a declarar, en qualitat d'investigada, la treballadora que va ser acomiadada de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València després de descobrir-se un frau de quatre milions d'euros.

En una providència –de data 14 d'octubre i a la qual ha tingut accés Europa Press–, el jutge que s'ocupa de les diligències obertes per la presumpta estafa en l'empresa municipal fixa la compareixença de la treballadora acomiadada per al pròxim dia 12 de novembre. 

Així mateix, el magistrat mana que s'expedisca una comissió rogatòria a les autoritats judicials de Hong Kong per a descobrir les dades d'identitat de les persones titulars i autoritzades del banc xinés. Aquesta entitat bancària era on s'enviaven els diners suposadament defraudats a través de la falsa operació econòmica amb una empresa del país asiàtic.

A més, el jutge ordena diverses accions encaminades a esclarir la procedència del domini i de la direcció de correu electrònic que va utilitzar el presumpte estafador per a fer-se passar per un advocat d'una reconeguda consultora. Entre altres coses, demana que es requerisca informació a la companyia i a les autoritats dels Estats Units perquè faciliten les dades disponibles sobre el titular i la persona que va registrar el domini i el correu electrònic.

Quant a la petició perquè es duguen a terme diligències per a identificar a l'usuari de les IP associades a l'ús del citat compte de correu en dates i hores clau de l'estafa, així com l'accés al contingut de les safates d'entrada i eixida, estableix que es trasllade al fiscal.  

A més, sol·licita informar d'aquesta resolució –contra la qual cabia recurs en el termini de tres dies– tant al ministeri públic com a les parts perquè puguen ampliar, en cinc dies, el contingut de la sol·licitud de diligències.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next