Un jutjat condemna un regidor de Benidorm que va emetre propaganda electoral en la seua televisió durant la jornada de reflexió

La sentència obliga Leopoldo Bernabeu a pagar una multa de sis euros diaris durant 16 mesos per un delicte electoral
9 febrer 2019 18:25h
Bernabeu era en aquells moments candidat a l'Alcaldia pel partit Ciudadanos por Benidorm, que ell mateix havia fundat i amb el qual va aconseguir tres regidors eixe any. / EFE

BENIDORM. El Jutjat penal número 1 de Benidorm ha condemnat el regidor no adscrit de l'Ajuntament d'aquesta ciutat, Leopoldo Bernabeu, a una multa de sis euros diaris durant 16 mesos (en total, 2.880 euros) per un delicte consumat en matèria de propaganda electoral.

La sentència, a què ha tingut accés Efe, considera provat que Bernabeu va ordenar els dies 23 i 24 de maig del 2015, la jornada de reflexió i l'electoral dels comicis municipals i autonòmics, que "s'emetera en la cadena Noticias Te Ves, de la qual era director en funcions, programació i imatges que contenien la petició de vot a favor del seu partit polític".

Bernabeu era en aquells moments candidat a l'Alcaldia pel partit Ciudadanos por Benidorm (CBM), que ell mateix havia fundat i amb el qual va aconseguir tres regidors eixe any. A més, s'estima provat que també es van emetre "imatges i comentaris que contribuïen a dissuadir els electors de votar en favor d'altres formacions polítiques que també concorrien a les eleccions".

El jutjat rebutja la versió exculpatòria del regidor condemnat, segons la qual argumentava que es tractaven de programes repetits, i estableix que eixos espais "tenen la capacitat suficient per a pertorbar el bé jurídic protegit de preservar la pau i tranquil·litat dels votants per a poder decidir lliurement i assossegadament el seu vot en el dia de reflexió i votació".

L'acusació, exercida per la portaveu de Liberales por Benidorm i exconsellera de Cooperació, Gema Amor, i per l'exregidora del mateix grup, María Pérez, havia sol·licitat una multa de 24 mesos a raó de 20 euros diaris amb pena accessòria d'inhabilitació; en total, 14.400 euros. La Fiscalia, per part seua, va demanar una multa de 20 mesos a raó de 10 euros diaris; en total, 6.000 euros. Pel que fa a la defensa del regidor no adscrit, havia sol·licitat la lliure absolució.

La sentència no és ferma i contra aquesta es pot interposar un recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial.

next