Diari La Veu del País Valencià
Un jutjat paralitza cautelarment la recuperació de la Llotja de Pescadors per part de l’Ajuntament de València

VALÈNCIA. Un jutjat de València ha suspés la recuperació de la Llotja de Pescadors del Cabanyal per part de l’Ajuntament de la ciutat fins que dicte sentència sobre el recurs presentat per Marina Auxiliante S.L, l’empresa concessionària de l’edifici, contra les resolucions del consistori en les quals declarava la caducitat de les concessions i reclamava el lliurament dels edificis.

Segons informa Marina Auxiliante en la seua pàgina web, el Consell d’Administració de la companyia va interposar en juliol de 2018 recursos contenciosos-administratius “contra les resolucions dictades per l’Ajuntament de València en les quals declaraven la caducitat de les concessions que ostentem i sol·licitaven el lliurament dels nostres edificis”.

“Hem aconseguit paralitzar la presa de possessió de la Llotja dels Pescadors per part de l’Ajuntament fins que recaiga sentència sobre el recurs presentat”, ha explicat l’empresa, que assenyala que aquest és “un primer pas molt important per a defensar els interessos de la Marina Auxiliante, però no l’últim”, i ha assegurat que el Consell d’Administració “manté el seu ferm compromís de continuar defensant els nostres interessos amb el suport de tots els socis”.

El consistori va aprovar en la Junta de Govern Local del 29 de juliol de 2016 un acord que permetria recuperar per a la ciutat la Llotja de Pescadors i la Casa dels Bous, “dos edificis emblemàtics del Cabanyal, amb una història llarga i diversa en els seus usos”, segons va explicar en el seu moment l’aleshores regidor de València en Comú Jordi Peris.

En principi, els edificis van estar cedits a la Marina Auxiliante i es van utilitzar per a activitats pròpies de l’entitat en el seu moment, com a emmagatzematge de xarxes de pesca o allotjament de bous.

La Llotja va passar a ser utilitzada com a habitatge després de la Guerra Civil, encara que l’habitabilitat no es va reconéixer fins als anys cinquanta del passat segle. L’Ajuntament volia recuperar els edificis per a la ciutat, amb l’objectiu de dedicar-los a usos socials i culturals, ja que 100 anys després la cessió dels dos edificis ha caducat.

En aquest context, el consistori preveia que la Llotja de Pescadors es dedicara a habitatge públic, i tant Peris com la regidora d’Habitatge, María Oliver, van assegurar sobre les vora 40 famílies que residien en l’immoble de la Llotja de Pescadors que en cap cas es desallotjaria cap resident ni família, que podrien continuar vivint allí normalment, ja que únicament es va acordar interrompre el tracte successori dels residents, és a dir, que els seus familiars no pugueren rebre aquestos habitatges com a herència, atés que es tracta de propietat municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa