El jutjat de Paterna arxiva la causa per presumptes irregularitats en contractacions d'À Punt denunciades pel PPCV

El jutge no veu indicis de criminalitat i considera que no s'ha produït cap "il·legalitat patent, flagrant i clamorosa" que justifique continuar la investigació
11 octubre 2019 12:37h
El president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Enrique Soriano, i la directora general d'À Punt, Empar Marco, en una imatge d'arxiu. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El jutjat d'instrucció número 1 de Paterna ha arxivat la causa contra el president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, i la directora general d'À Punt, Empar Marco, per un presumpte delicte de prevaricació denunciat pel PPCV en la contractació d'una sèrie de televisió. 

Així ho avança À Punt, que informa que, després d'haver practicat les diligències prèvies, el jutge no veu indicis de criminalitat i considera que no s'ha produït cap "il·legalitat patent, flagrant i clamorosa" que justifique continuar la investigació.

Marco i Soriano van acudir a declarar als jutjats de Paterna al juny en qualitat de querellats davant la titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de la localitat.

Contra aquesta resolució es pot interposar un recurs de reforma davant del mateix jutjat en el termini de tres dies des de la notificació de l'escrit, encara que el PPCV no preveu fer-ho, segons ha pogut saber Europa Press.

La causa es va obrir arran d'una querella presentada pel PPCV en què denunciava la contractació per part de la CVMV de la sèrie La Tramuntana, que finalment ha sigut emesa sota el títol La Vall, i també de personal. Uns contractes menors "realitzats a dit" i subscrits amb persones físiques als quals després se'ls va contractar com a personal laboral, denunciava el PPCV. 

En una interlocutòria del 26 d'abril, el titular del jutjat explicava que admetia la querella, "ja que els fets denunciats poden ser constitutius de delicte de prevaricació", i donava un termini de 15 dies a l'ens autonòmic per a remetre els expedients de diversos contractes.


AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next