JxCat, Més País, Compromís i el BNG acorden formar un grup propi al Congrés

Laura Borràs serà la portaveu d'aquest grup i Íñigo Errejón, el portaveu adjunt
11 desembre 2019 17:40h
Íñigo Errejón, de Més País, serà el portaveu adjunt d'aquest grup propi al Congrés. / DANIEL GARCÍA-SALA

MADRID (ACN). JxCat ha acordat formar grup al Congrés dels Diputats amb el Bloc Nacionalista Gallec (BNG), Més País –i Compromís– per a evitar estar en un grup mixt de 21 diputats. Els quatre partits sumen dotze diputats i el 5,09% del total de vots a l'Estat el 10N; d'aquesta manera, complirien els requisits que exigeix el reglament de la cambra baixa per a registrar-se com a grup. Laura Borràs (JxCat) serà la portaveu d'aquest grup i Íñigo Errejón (Més País), el portaveu adjunt. La CUP estarà al grup mixt amb Fòrum Astúries i el diputat de Nova Canàries. 

D'altra banda, cinc diputats han acordat formar un altre grup, amb el nom 'Espanya Plural', format per Unió del Poble Navarrès (UPN), Terol Existeix, el Partit Regionalista de Cantàbria (PRC) i Coalició Canària. En el seu cas, sostenen que compleixen els requisits perquè tots ells superen el llindar del 15% en les seues circumscripcions. La Mesa encara ha d'avalar aquestes fórmules.

Així doncs, en lloc de ser 21 representants d'11 formacions polítiques –JxCat (8 diputats), CUP (2), Més País (2), Navarra Suma (2), PRC (1), Compromís (1), BNG (1), Fòrum Astúries (1), Terol Existeix (1), Coalició Canària (1) i Nova Canàries (1)– al mixt, proposen dividir-se en tres grups. El termini per a registrar els nous grups acaba aquest dimecres a les 20.00h. La Mesa del Congrés es reunirà divendres a les 10.00h amb aquesta proposta sobre la taula i haurà de decidir si l'avala.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next