Diari La Veu del País Valencià
Un empresari de Crevillent ven ous amb gust de tòfona i de pernil perquè els plats tinguen un toc especial

VALÈNCIA (Mónica Collado/EFE). Ous amb sabor de wasabi o béicon o amb sabor de xocolate per a fer bescuits sense calories són les idees de futur d’una jove empresa valenciana que ja comercialitza ous amb sabor de pernil, tòfona, all i formatge blau per a aportar a les truites i altres variants culinàries una “experiència diferent”.

El fundador de Koroko, Cayetano Belso, explica a EFE que té “una gran varietat de sabors en ment” però que encara no ha definit una nova línia de productes i que està centrat en els sabors que des de final del 2018 comercialitza en supermercats i des de fa dos anys en hotels i restaurants.

“És un producte amb potencial per a fer un producte nou i una experiència diferent amb els simples ous de tota la vida”, comenta per a ressaltar que l’ou “sol comprar-se com a fons d’armari de la nevera, i amb Koroko te’ls compres perquè els plats de tota la vida tinguen un toc especial”.

Pernil, formatge blau, all i tòfona són els sabors dels ous de gallines en llibertat que comercialitza actualment Koroko i que aconsegueix amb una tècnica innovadora que es basa en el fet que els aromes d’aquests aliments traspassen la corfa de l’ou gràcies a la seua porositat.

És la primera experiència emprenedora d’aquest jove de 25 anys, resultat del seu projecte de fi de carrera i que va voler convertir el treball artesanal de la seua mare en un procés productiu. Ella, per a fer ous trufats, els envasava hermèticament amb tòfona i els deixava en la nevera fins a set dies. Ara el seu fill tracta d’oferir eixe ou de gust de tòfona “tot l’any i de forma assequible”.

“La tòfona és supercara, estacional i difícil de conservar. Durant els set dies en la nevera es perdia la frescor de l’ou i la tòfona es podria molt fàcilment”, explica Belso, que afegeix que van investigar “molt” fins a trobar amb la tècnica precisa que, a més de gust de tòfona, dotara l’ou d’altres sabors.

Aquest empresari de Crevillent (el Baix Vinalopó) manté el secret de la tècnica que han desenvolupat encara que incideix que “tot és natural” i apunta que han optat per desenvolupar un servei industrial “sense que se sàpiga” com ho fan.

Reconeix que un dels principals esculls va ser aconseguir que la Conselleria de Sanitat catalogara un producte que “ni era ou ni era nou” –van tardar més d’un any a fer-ho– però després d’aconseguir-ho, es van llançar a la seua comercialització i fa dos anys que ven el seu producte en el mercat d’Horeca (acrònim d”Hotels, restaurants i cafeteries’), on han subministrat més de 200.000 unitats.

Koroko va iniciar la seua trajectòria impulsat per l’acceleradora Lanzadera i ja està present en la gran distribució del País Valencià, Múrcia i Catalunya, així com a Madrid i a Valladolid, i en el sector hostaler valencià, català i murcià.

I el mercat virtual? “No té sentit”, admet l’empresari, perquè l’ou “és tan fràgil i pesa tan poc que els costos es disparen”, encara que ha apuntat que una altra cosa seria vendre amb alguna plataforma en la qual fas la compra i te la porten a casa perquè “les despeses es comparteixen”.

Respecte a les idees de futur, pensa a fer ous amb gust de wasabi per als japonesos o amb gust de béicon per als anglesos. “Tenim moltes idees i moltes iniciatives per fer”, afegeix per a apuntar que, com que l’ou s’utilitza per a “tantíssimes coses”, es podria “fer un bescuit que amb sabor de xocolate sense les calories del xocolate, només usant ous amb aquest gust”. Amb tot, remarca que són idees en què estan treballant però que encara no estan definides.

Actualment, l’empresa està en el node d’innovació KM ZERO pertanyent al Grupo Martínez, que els aporta, segons Belso, la “part més farragosa” de comptabilitat, recursos interns, comunicació i disseny, la qual cosa redunda en què ells puguen “centrar-se en el negoci”.

Comparteix

Icona de pantalla completa