La Comissió Europea demana acabar el tram entre València i França del Corredor "com abans millor"

El vicepresident de la Comissió Europea ha visitat les comarques del sud junt amb el president de la Generalitat, Ximo Puig
18 octubre 2019 13:13h
Timmermans ha assegurat que el tren és un sistema de transports "segur i net" . / EFE

ALACANT (EFE). La Comissió Europea (CE) considera "essencial" culminar el traçat del Corredor Mediterrani entre València i la frontera francesa "com abans millor" amb l'objectiu de reduir emissions a l'atmosfera i per a afavorir "el sistema més net de transport".

En un col·loqui en la seu de l'Oficina de la Propietat Intel·lectual de la UE (EUIPO), a Alacant, organitzat pel Club Diario Informació, el vicepresident primer de la Comissió, el socialista holandés Frans Timmermans, ha relatat que Brussel·les ha finançat 42 projectes del citat Corredor per valor de 3.000 milions d'euros per a una xarxa transeuropea de 3.000 quilòmetres.

Timmermans ha assegurat que el tren és un sistema de transports "segur i net" que necessita ser impulsat, per la qual cosa "el Corredor Mediterrani necessita que s'acabe des de València a la frontera de França al més prompte possible".

Per a Timmermans, actualment hi ha un "baix" percentatge de moviment de mercaderies per tren, per la qual cosa l'objectiu de la Comissió és elevar la taxa al 27% amb un total de 72 milions de tones de transport a l'any.

Això suposaria eliminar de les carreteres 40 milions de tones a l'any, la qual cosa contribuirà a baixar les emissions contaminants a l'atmosfera.

En el col·loqui, el vicepresident de la CE ha estat acompanyat del president de la Generalitat, Ximo Puig; el director executiu de la EUIPO, el belga Christian Archambeau, i el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, entre d'altres, i davant diverses desenes de representants polítics i de la societat civil de la demarcació d'Alacant.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next