La compravenda d'habitatge cau un 6,2% a l'abril

El País Valencià lidera les transaccions de vivendes en termes relatius a l'Estat
/
12 juny 2019 14:11h
Al mes d'abril es van formalitzar al territori valencià 5.782 operacions de compravenda d'habitatge. / DLV

VALÈNCIA. La compravenda d'habitatge ha registrat aquest mes d'abril una caiguda del 6,2% al País Valencià, respecte al mateix mes del 2018, la qual cosa la situa com la quarta autonomia amb major baixada, segons les dades fetes públiques aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La valenciana va ser una de les nou autonomies en les quals van disminuir les compravendes d'habitatge en el quart mes de l'any. Aquest indicador es va reduir de mitjana a l'Estat un 3,1%. La caiguda valenciana se situa tres punts per damunt de la mitjana espanyola.

En concret, al llarg del mes d'abril es van formalitzar al territori valencià 5.782 operacions de compravenda d'habitatge. Així mateix, el País Valencià va ser l'autonomia en què major nombre de compravendes d'habitatges es van registrar per cada 100.000 habitants; concretament, 147.

En l'àmbit estatal, la compravenda d'habitatges va baixar un 3,1% el mes d'abril passat en relació al mateix mes del 2018, fins a sumar 41.049 operacions, segons ha informat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb aquest descens, en el qual va influir la davallada d'activitat a causa de la celebració a l'abril de la Setmana Santa –l'any passat va caure al març–, la compravenda d'habitatges torna a taxes negatives després d'haver encadenat dos mesos d'ascensos interanuals.

next