La Conselleria d'Economia destinarà dos milions d'euros a impulsar projectes d'energies renovables

La major part dels 44 projectes que se subvencionaran corresponen a iniciatives d'energia solar fotovoltaica
22 desembre 2019 17:09h
Un total de 19 projectes corresponen a energia solar. / EP

VALÈNCIA (EP). La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l'Ivace Energia, destinarà aquest any un total de 2 milions d'euros per a donar suport a projectes que suposen la utilització d'energies renovables en empreses i altres entitats, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Així doncs, Economia donarà suport a un total de 44 projectes en tot el territori valencià la realització del quals suposarà una inversió induïda pròxima a 4 milions d'euros.

Segons ha explicat la directora general de l'Ivace, Júlia Company, "les fonts d'energia netes són una realitat, són viables econòmicament i hem de donar-los suport per a augmentar el seu ús en tots els àmbits i així aconseguir un model energètic de futur".

La major part dels projectes que se subvencionaran, un total de 19, corresponen a iniciatives d'energia solar fotovoltaica, aïllades de la xarxa elèctrica per als quals Ivace Energia destinarà un total de 460.000 euros.

D'altra banda, ajudarà 12 projectes que preveuen utilitzar l'energia solar per a aplicacions tèrmiques, és a dir, per a cobrir les necessitats de calefacció i escalfament d'aigua calenta. En total, per a aquests projectes es destinaran 280.000 euros.

Així mateix, l'Ivace donarà suport a 12 iniciatives que preveuen l'aprofitament de la biomassa i abasten des d'aplicacions tèrmiques fins a tractament en camp. En total, per a aquesta mena d'iniciatives es destinaran 1,07 milions d'euros. Finalment, l'Ivace donarà suport a un projecte de geotèrmia amb 147.000 euros.

Per a Company, la transició cap a un nou model energètic basat en les renovables i l'eficiència energètica és "prioritària i urgent", i amb aquestes ajudes pretenen "visibilitzar el suport" de la Generalitat i la seua "aposta per les energies renovables". "Per això, des de l'Ivace continuarem potenciant aquest tipus de projectes pel seu caràcter innovador i els seus beneficis mediambientals i socials", ha apuntat.

Aquest programa compta amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en un percentatge del 50%, a través del Programa Operatiu FEDER 2014-2020, a través de l'Eix Prioritari 4 per a "afavorir el canvi a una economia baixa en carboni en tots els sectors".

next