La conversa telefònica entre Sánchez i Iglesias no es tradueix en cap avanç en les negociacions

Els líders del PSOE i de Podem s'acusen mútuament d'obstaculitzar l'acord
11 juliol 2019 19:49h
Segons fonts de Podem, en aquesta conversa Iglesias ha transmés al president espanyol "la necessitat de dur a terme una negociació integral de govern de coalició" que no tinga "línies roges ni vetos". / RICARDO RUBIO, EUROPA PRESS

MADRID. Els líders del PSOE i de Podem, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, han mantingut una conversa telefònica aquest dijous que no s'ha traduït en cap avanç en la negociació de la investidura. 

El mateix president del govern espanyol en funcions ho ha explicat en un missatge a Twitter en què ha afirmat que ha telefonat a Iglesias "per a negociar primer el programa i després la composició del govern". "Hem de parlar de continguts i conéixer el grau de consens", ha dit Sánchez, però "lamentablement (Iglesias) ha rebutjat la proposta. Seguirem intentant-ho".

Segons fonts de Podem, en aquesta conversa Iglesias ha transmés al president espanyol "la necessitat de dur a terme una negociació integral de govern de coalició" que no tinga "línies roges ni vetos", però "Pedro Sánchez segueix inamovible en la seua posició. No està disposat a negociar el programa d'un govern de coalició ni a compartir responsabilitats de govern amb Podem proporcionals als vots".

next