La Crida convida a viure unes Falles "ambaixadores de la solidaritat"

L'alcalde de València destaca "els consensos" aconseguits per a celebrar unes "grans falles"
24 febrer 2019 19:56h
Amb l'entrega de les claus de la ciutat s'inicia oficialment l'exercici faller del 2019. / GENERALITAT

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que aquestes són les Falles "dels consens", que garantirà que siguen una "gran" festa. Així s'ha pronunciat Ribó minuts abans de començar l'acte que inaugura l'exercici faller d'aquest 2019 en declaracions a la televisió d'À Punt.

La Crida del 2019 ha començat amb l'espectacle Batecs de Falles, a càrrec de la companyia de Vila-real (la Plana Baixa) La fam teatre. Les torres dels Serrans han cobrat vida a través de les projeccions en 3D i les videoprojeccions. Les imatges han fet un recorregut per la història de les Falles. Un dels moments més emotius ha sigut cap al final de l'espectacle, amb una versió del Bolero de l'Alcúdia amb lletra de Vicent Andrés Estellés.

Joan Ribó ha fet entrega a les falleres majors de València de les claus de la ciutat perquè "òbriguen cada racó" per a "compartir amb la humanitat l'alegria de València".

La fallera major infantil, Sara Larrazabal, ha defensat el paper que juguen els més menuts en la festa: "Els xiquets som el patrimoni faller", ha pronunciat per a demanar un major reconeixement als monuments infantils.

Marina Civera, al seu torn, ha destacat l'exemple que són les falles i els fallers, uns "ambaixadors de la solidaritat", ha pronunciat la fallera major de València.  Civera ha ressaltat que "tenim una herència històrica", un fet que "ens fa ser un poble ric, hospitalari, inclusiu i que protegeix la seua llengua valenciana".

La fallera major ha convidat a viure aquestes "festes dels sentits" abans de proclamar: "Que visquen les falles!".

next