La Crida pel Finançament proposa una gran mobilització per a exigir un nou model que acabe amb "l'espoli fiscal"

La plataforma estudia un calendari per a mantindre vigent la reivindicació d'un nou model de finançament tot i tindre un govern a l'Estat "en funcions"
16 setembre 2019 19:33h
La Crida pel Finançament, en una concentració contra l'espoli. Imatge d'arxiu. / CRIDA PEL FINANÇAMENT

VALÈNCIA. La Crida pel Finançament, que agrupa diverses entitats i persones, es reunirà en els propers dies per a analitzar i debatre sobre la situació d'infrafinançament que pateix el País Valencià amb l'objectiu "d'organitzar una mobilització unitària al llarg de les setmanes vinents per a exigir un altre sistema de finançament que acabe amb l'espoli que pateixen les valencianes i els valencians". Així ho ha assegurat la plataforma en un comunicat en què assegura que un millor finançament és essencial per a "avançar en un veritable autogovern, millorar la vida de les treballadores i dels treballadors i del conjunt de la societat".

Segons asseguren, "l'infrafinançament endèmic, que suposa un deute històric, il·legítim i impagable, fa que l'autogovern es trobe en una situació crítica que condiciona les polítiques del Consell i també dels ajuntaments valencians". "Aquest fet afecta greument les condicions de vida de les valencianes i els valencians, especialment de les treballadores i treballadors i dels sectors socials més castigats per la crisi i les polítiques estructurals que ha practicat, en nombroses ocasions, el govern espanyol: polítiques que, també, perjudiquen amplis sectors socials d'altres pobles de l'Estat", assenyala el comunicat.

Davant aquest escenari, la plataforma Crida pel Finançament creu que "no es pot esperar a la constitució d'un nou govern o a la repetició de les eleccions per a donar resposta a l'infrafinançament i poder obtindre els recursos necessaris per a aplicar les polítiques que les valencianes i valencians necessiten". En eixe sentit, la l'entitat "insta el govern espanyol a obrir, de manera immediata, un veritable procés de negociació per a poder disposar dels nostres recursos, condonar el deute històric, augmentar les inversions per damunt de la mitjana estatal i avançar envers una sobirania econòmica i fiscal per a millorar la vida de les valencianes i els valencians".

I és que des de la Crida pel Finançament alerten que el poble valencià està "davant d'un estat d'emergència social i de falta de recursos per al nostre país a causa d'un sistema de finançament profundament injust que, a banda, augmentarà encara més la precarietat i les desigualtats socials que ja pateixen, especialment, els nostres sectors més desafavorits".

next